Portita penalilor din Statutul PNL: "Daca Tribunalul ne obliga, rezolvam problema"

Portita penalilor din Statutul PNL:

"Nu e un impediment" Surse din conducerea partidului au declarat pentru "Adevarul" ca exista, intr-adevar, posibilitatea ca Tribunalul Bucuresti sa respinga Statutul, pentru ca liberalii nu l-au supus la vot in cadrul Conventiei Nationale a formatiunii. Unii spun ca ar fi trebuit ca Statutul sa fie aprobat de Conventia Nationala, iar altii spun ca nu trebuia, fiindca oamenii au inteles ca nu sunt alte variante si trebuie sa accepte sanctiunile, presiunea publica fiind atat de mare", au explicat sursele citate.

acum 110 luni (29 May 2015)

Liberalii s-au intrunit saptamana trecuta, in cadrul Consiliului National al partidului, pentru a aproba modificarile privind sanctiunile membrilor PNL care au probleme cu Justitia. Sanctiunile respective nu au insa nicio greutate juridica pana cand Conventia Nationala a partidului, singurul for care poate de altfel sa modifice Statutul, nu este convocata. Drept urmare, liberalii care au fost suspendati sau exclusi din partid din cauza problemelor cu Justitia pot oricand sa conteste decizia, pe motiv ca este luata in baza unui Statut nelegal si ar avea castig de cauza. In acest sens, CN poate adopta orice hotarare de competenta CON, cu exceptia adoptarii de noi motiuni, a unui nou Statut sau alegerii unor noi presedinti ai CNSR, CA si CNRC".

Exista si situatii descrise drept exceptionale, cand Statutul poate fi modificat la Consiliul National, dar pentru a-si produce efectele el trebuie ratificat de catre aceeasi Conventie Nationala care, in cazul PNL, ar urma sa se intruneaca abia in 2017. Astfel, potrivit articolului 81 din Statut, "in cazul in care imprejurarile impun de urgenta o schimbare majora a Programului Partidului sau a Statutului, CN poate adopta astfel de hotarari cu obligatia de a le supune ratificarii Conventiei Nationale".

Altfel spus, fara ca Statutul sa fie supus aprobarii Conventiei Nationale a partidului, el risca sa fie respins de Tribunal, impreuna cu modificarile care privesc membrii cu probleme penale.

"Nu e un impediment"

Surse din conducerea partidului au declarat pentru "Adevarul" ca exista, intr-adevar, posibilitatea ca Tribunalul Bucuresti sa respinga Statutul, pentru ca liberalii nu l-au supus la vot in cadrul Conventiei Nationale a formatiunii. Unii spun ca ar fi trebuit ca Statutul sa fie aprobat de Conventia Nationala, iar altii spun ca nu trebuia, fiindca oamenii au inteles ca nu sunt alte variante si trebuie sa accepte sanctiunile, p... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro