Porosenko se teme de "o invazie rusa la scara mare" in Ucraina

Porosenko se teme de

Separatistii au tras peste 500 de obuze de mortier si peste 300 de obuze de artilerie de miercuri si pana joi, a declarat Oleksandr Motuziank, un purtator de cuvant militar. Cu aceasta ocazie, seful statului rus ar urma sa aiba o serie de intalniri cu oficialitati locale si se asteapta sa se deplaseze la tabara de tineret "Taurida", situata nu departe de Sevastopol, baza Flotei Rusiei din Marea Neagra, relateaza presa rusa, citata de Agerpres. Crimeea agita spiritele La 10 august, Serviciul Federal de Securitate rus (FSB) a anuntat ca a dejucat o serie de atacuri care ar fi fost puse la cale de Directia principala de informatii a Ministerului ucrainean al Apararii.

acum 92 luni (19 Aug 2016)

Situatia din estul Ucrainei si din Crimeea continua sa se deterioreze, a atras atentia Porosenko joi, in timpul unei vizite in Liov.

Rebelii prorusi din regiunile Donetk si Lugansk "au crescut foarte mult numarul tirurilor de rachete impotriva pozitiilor noastre din est.

Din 2014, conducerea prooccidentala a Ucrainei a anuntat mai multe valuri de mobilizare, cerand barbatilor ucraineni sa se alature armatei in lupta sa cu separatistii din regiunea Donbas, in estul tarii. Ea ar putea include restrictii de circulatie pentru cetateni, interzicerea de partide politice si a anumitor institutii publice si a adunarilor publice.

De asemenea, presedintele ucrainean a acuzat "inamicul" - Rusia - ca face "declaratii absolut iresponsabile" cu privire la o posibila retragere din negocierile in "formatul Normandia", apreciind ca incearca astfel sa submineze procesul de pace de la Minsk care vizeaza solutionarea conflictului din estul Ucrainei. Intensificare a luptelor in estul Ucrainei

Joi dimineata, armata ucraineana a informat ca trei militari au fost ucisi si sase au fost raniti in lupte in ultimele 24 de ore.

Separatistii au tras peste 500 de obuze de mortier si peste 300 de obuze de artilerie de miercuri si pana joi, a declarat Oleksandr Motuziank, un purtator de cuvant militar. El a denuntat un "nivel de intensitate a focului similar" celui de acum un an.

In acelasi timp, separatistii au acuzat armata ucraineana ca a tras asupra teritoriului controlat de rebeli cu armament greu, care ar fi trebuit retras de pe linia frontului conform acordului de la Minsk. Putin, asteptat in Crimeea

Pe de alta parte, presedintele rus Vladimir Putin este asteptat astazi in Crimeea, intr-o vizita ce are loc la doua saptamani dupa ce Moscova a anuntat ca a dejucat o presupusa incursiune a armatei ucrainene in peninsula anexata de Rus... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro