Porkolt, deliciul culinar din bucataria maghiara. Cum prepari gustoasa tocanita

Porkolt, deliciul culinar din bucataria maghiara. Cum prepari gustoasa tocanita

Intr-o cratita punem o lingura generoasa de untura de porc ori de rata (cea de rata va asigura preparatului final un gust mai deosebit), peste care se adauga o ceapa feliata grosier si o lingurita de seminte de chimion, precum si putina sare.

acum 81 luni (31 Oct 2017)

Porkolt este un preparat culinar specific bucatariei maghiare, care se prepara in multe sate din zona Salajului, imbina in mod armonios savoarea carnii de vita cu aroma inconfundabila a semintelor de chimion.

Intr-o cratita punem o lingura generoasa de untura de porc ori de rata (cea de rata va asigura preparatului final un gust mai deosebit), peste care se adauga o ceapa feliata grosier si o lingurita de seminte de chimion, precum si putina sare. Este momentul in care punem bucatile de carne de vitel, amestecand continuu, pana cand carnea isi schimba culoarea, dupa care tragem cratita de pe foc, pudram carnea cu o lingurita de boia dulce si completam imediat cu apa fierbinte, cat sa acopere bucatile de vita.

Pentru un plus de savoare, zdrobim un catel de usturoi si lasam sa fiarba totul, pana cand zeama scade, iar carnea este patrunsa.

Aceste fel de mancare se poate servi fie alaturi de mamaliga, fie de cartofi. Bucatarul salajean ne propune sa incercam un alt preparat traditional - "pere in labos", o mancare de cartofi cu ardei, ceapa verde si frunze de telina. Se sareaza, se acopera cu capacul si se lasa la foc molcom timp de aproximatic o jumatate de ora, fara a amesteca in vas. Cand cartofii s-au fiert, se zdrobesc cu ustensila de facut piure si, daca e nevoie, se mai adauga sare.

Aceasta mancare delicioasa merge de minune cu o salata de castraveti si ceapa. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro