Ponturi pentru cea mai gustoasa zacusca. Secretul gogosarilor si a conservarii naturale ca pe vremea bunicii

Ponturi pentru cea mai gustoasa zacusca. Secretul gogosarilor si a conservarii naturale ca pe vremea bunicii

Pentru o portie serioasa cantitatile sunt clare: 5 kilograme de vinete, 5 kilograme de gogosari, ardei capia sau gras (pot fi si combinate), 1 kilogram de ceapa si 1 litru se suc de rosii sau 700 de mililitri de pasta de rosii. Chiar daca se spune ca uleiul de masline e sanatos, eu la zacusca recomand ulei de floarea soarelui ca sa se schimbe gustul. Zacusca de ciuperci sau fasole Pe langa zacusca de vinete puteti face zacusca de ciuperci sau fasole.

acum 41 luni (22 Sep 2016)

Cea mai populara zacusca este cea de vinete, dar pentru un preparat delicios exista cateva secrete. Pentru o portie serioasa cantitatile sunt clare: 5 kilograme de vinete, 5 kilograme de gogosari, ardei capia sau gras (pot fi si combinate), 1 kilogram de ceapa si 1 litru se suc de rosii sau 700 de mililitri de pasta de rosii. Se adauga dupa gust sare, piper, foi de dafin. Exista doua moduri de preparare pentru zacusca de vinete. Se curata, se scurg bine, iar apoi se toaca. Eu prefer sa scot samburii pentru a evita ca zacusca sa fie amara sau sa piste. De asemenea recomand ca vinetele sa fie coapte pe plita si nu pe gratar de lemne pentru a nu lua miros de fum. Daca sunt copti, se elimina pielea si atunci excludeti riscul de arsuri la stomac. Daca folositi ardei, eu recomanda sa adaugati si cativa morcovi daca vreti ca zacusca sa fie mai dulce", mai spune bucatarul.

Cum se prepara zacusca

Zacusca nu este greu de preparat, dar trebuie sa aveti mare grija sa nu se prinda. " In primul rand trebuie sa folositi o oala antiaderenta cu fund dublu, ca sa nu aveti zacusca afumata. Se caleste ceapa in ulei, se pun vinetele, iar apoi ardeii sau gogosarii. Chiar daca se spune ca uleiul de masline e sanatos, eu la zacusca recomand ulei de floarea soarelui ca sa se schimbe gustul. La inceput puneti foarte putina sare si piper, deoarece zacusca scade si sa nu va pacaliti. Cu o jumatate de ora in inainte sa fie gata, adaugati sucul sau pasta de rosii. La final puneti foi de dafin, sare si piper, dar e bine sa nu o condimentati prea tare pentru zacusca sta si se mai sareaza cum se spune. De asemenea cand o puneti in borcane puteti scoate foile de dafin pentru ca acetea sa nu lase un gust pregnant", mai spune bucatarul.

Zacusca de ciuperci sau fasole

Pe langa zacusca de vinete puteti face zacusca de ciuperci sau fasole. "La zacusca de ciuperci, vinetele se inlocuiesc cu ciupercile. Cele... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro