Ponturi de vacanta pentru turistul Ponta: mandri ca suntem romani, cum putem petrece la Mamaia un sejur ieftin

Ponturi de vacanta pentru turistul Ponta: mandri ca suntem romani, cum putem petrece la Mamaia un sejur ieftin

"Este insa nevoie de adoptarea mai multor masuri pentru ca turismul romanesc sa devina mai competitiv, dar si sa ajunga la 6% din PIB, nivelul de potential estimat de World Tourism & Travel Council in cazul tarii noastre, fata de 2%, in prezent", au precizat reprezentantii ANAT. Studiind oferta agentiilor de turism, un sejur la Miami costa minimum 1.400 euro de persoana, pachetul incluzand transport cu avionul de la Bucuresti si cazare la un hotel de 3 stele pentru 12 nopti. La hotel Delfinul (3 stele) din Eforie Nord, pachetul all inclusive costa 389 lei/noapte pentru 2 adulti - ceea ce inseamna cazare, 3 mese pe zi, bauturi la discretie si facilitati la spa, piscina si parcarea hotelului.

acum 106 luni (14 Aug 2015)

La intoarcerea in tara, primul-ministru a declarat ca sejurul de la Miami l-a costat mai ieftin decat la Mamaia.

"Ii lansam invitatia sa petreaca o saptamana la Mamaia, gratuit, la ce hotel doreste, impreuna cu familia, ca sa vada litoralul romanesc si preturile practicate aici. De acum vrem TVA zero la suta, daca tot e scump la Mamaia.

ANAT a mai comunicat ca reducerea TVA la 9% pentru pachetele turistice, care a dus in acest an la ieftinirea vacantelor pe litoralul romanesc, a impulsionat turismul, situatie evidentiata in statisticile prezentate de Institutul National de Statistica.

"Este insa nevoie de adoptarea mai multor masuri pentru ca turismul romanesc sa devina mai competitiv, dar si sa ajunga la 6% din PIB, nivelul de potential estimat de World Tourism & Travel Council in cazul tarii noastre, fata de 2%, in prezent", au precizat reprezentantii ANAT.

Studiind oferta agentiilor de turism, un sejur la Miami costa minimum 1.400 euro de persoana, pachetul incluzand transport cu avionul de la Bucuresti si cazare la un hotel de 3 stele pentru 12 nopti. Daca ar ramane in tara, turistul ar economisi banii de avion transatlantic si ar plati doar benzina, motorina, trenul, autocarul sau autostopul pana la Mamaia.

In plus, la Mamaia gasesti oferta speciale, chiar si in varf de sezon, pe care daca le negociezi din timp, le poti scoate la un pret rezonabil. Una este oferta Last Minute, unde ultimele camere, ramase libere din diferite motive, sunt scoase la inchiriat la un tarif convenabil.

Astfel, la hotel Perla (3 stele) din Mamaia, o camera dubla inchiriata pentru 6 nopti din aceasta perioada costa 2.053 lei, cu mic dejun inclus. In alt hotel de 3 stele din Mamaia, Flora, tariful unei nopti de cazare este in medie 270 lei, pentru o camera de doua persoane. La hotel Bicaz (2 stele) din Mamaia iti petreci un sejur de 7 nopti platind 1.700 lei cazarea pentru doua persoane.

Urcand la confort spor... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro