Ponturi de promovat examenele. Cat conteaza timpul acordat invatarii si de ce trebuie sa rasfoim cartile zilnic

Ponturi de promovat examenele. Cat conteaza timpul acordat invatarii si de ce trebuie sa rasfoim cartile zilnic

Serban Groza, cel mai tanar speaker motivational din tara, acum student la Drept, foloseste de ani de zile tehnici de invatare inspirate din studii sau chiar testate de nenumarate ori pe propria piele. In loc sa te comporti ca o "scolarita smiorcaita", care se plange cat de grea e materia si imposibil de invatat, mai bine ti-ai canaliza acel timp spre lucruri mai importante, cum ar fi invatatul in sine.

acum 99 luni (8 Feb 2016)

Serban Groza, cel mai tanar speaker motivational din tara, acum student la Drept, foloseste de ani de zile tehnici de invatare inspirate din studii sau chiar testate de nenumarate ori pe propria piele. Include si sintagmele si cuvintele noi de care te-ai batut pentru prima data. Cheama cativa prieteni la tine acasa, cu o seara inainte de examen si incearca sa le predai lor materia invatata pentru examen. De preferabil ar fi sa faci acest exercitiu cu colegi de-ai tai care cunosc materia si cu care pot sa faci schimb de intrebari si informatii. Poti sa inveti 3 ore si sa iei aceeasi nota pe care a luat-o un coleg care a invatat 4-5 zile, totul tine de concentrare. In loc sa te comporti ca o "scolarita smiorcaita", care se plange cat de grea e materia si imposibil de invatat, mai bine ti-ai canaliza acel timp spre lucruri mai importante, cum ar fi invatatul in sine. Informatia este inmagazinata mult mai eficient, decat atunci cand inveti mai rar si foarte mult. Tine cont in primul rand de corp si mai apoi de plan. Dupa o "sedinta" lunga de invatat, care s-a prelungit pana tarziu in noapte, cel mai bine este sa te odihnesti, decat sa prelungesti agonia pana dimineata, in speranta ca vei reusi sa inveti mai mult. Daca esti cel mai mare lenes din lume, dar nu ai ce sa faci si stai in prezenta unor tocilari cu diplome, te va molipsi atitudinea lor.

Printre atitudinile si metodele de invatat contraindicate de Serban se numara amanatul parcurgerii materiei pentru ultima suta de metri. De asemenea, studentul nu recomanda nici invatatul pe timpul noptii, asta pentru ca corpul nostru este obisnuit sa doarma noaptea, iar in cele mai multe din cazuri randamentul este unul mult mai scazut. De ce trebuie sa rogi vecinul sa-ti ridice facturile cat lipsesti Top 10 ponturi pentru a ne pastra cat mai mult timp calculatorul "sanatos". De ce e important sa nu aglomeram desktopul ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro