Ponta vrea sa modifice legea ca sa poata renunta la un titlu de doctor

Tinand cont de aceste doua lucruri, eu in ce baza as mai fi putut emite ordin de ministru de retragere a titlului de doctor, contrar prevederilor unei hotarari judecatoresti si a unei hotarari a Consiliului National de Etica? Ponta a anuntat pe Facebook ca vrea sa renunte la titlul de "Dottore" La doi ani de la momentul in care Universitatea din Bucuresti (UB) declara ca Victor Ponta a plagiat in lucrarea de doctorat "Curtea Penala Internationala", premierul a anuntat pe Facebook ca vrea sa renunte la titlul de doctor. Universitatea Bucuresti cere retragerea titlului de doctor al lui Victor Ponta Universitatea Bucuresti a transmis Ministerului Educatiei o adresa prin care se solicita dispunerea masurilor necesare in vederea retragerii titlului de doctor in drept acordat lui Victor Ponta in 2003, demersul institutiei de invatamant superior fiind urmarea unei notificari facute de premier.

acum 69 luni (29 Dec 2014)

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu a explicat pentru adevarul.ro cum se va putea retrage titlul de doctor.

Ministrul a mai spus ca persoana care vrea sa renunte la un astfel de titlu nu va avea neaparat nevoie de un motiv ca sa o faca.

Intrebat daca Victor Ponta va trimite o astfel de cerere in momentul in care acest cadru legislativ va functiona, Cimpeanu a spus ca nu a discutat acest aspect cu premierul. Colegii de la departamentul stiintific mi-au spus ca nu exista, inainte de aparitia acestei ordonante, cadrul legal de a solutiona aceasta cerere", a spus Cimpeanu.

In ceea ce priveste plagiatului lui Ponta, Campeanu a mai spus ca daca ar fi avut o hotarare judecatoreasca sau o decizie a Consiliului National de Etica, care sa confirme acest lucru, nu ar mai fi avut nevoie de altceva pentru retragerea titlului.

"Insa, in momentul de fata, am o hotarare judecatoreasca ce infirma suspiciunea respectiva si am o hotarare a Consiliului National de Etica, care, de asemenea, infirma suspiciunea respectiva. Tinand cont de aceste doua lucruri, eu in ce baza as mai fi putut emite ordin de ministru de retragere a titlului de doctor, contrar prevederilor unei hotarari judecatoresti si a unei hotarari a Consiliului National de Etica? Solicitarea aceasta de renuntare poate fi facuta de titular, este un drept la titularului, dar trebuie privita cu maxima responsabilitate si trebuie sa intelegem urmatoarele lucruri: daca ai renuntat la titlu, nu ai renuntat doar la diploma, ai renuntat la intreg procesul de pregatire care a generat obtinerea diplomei. Daca vrei sa reiei procesul de obtinere a respectivului titlu, atunci, pe baza faptului ca statul poate asigura finantarea o singura data pentru o persoana, a doua oara, studentul va trebui sa achite taxa de scolarizare", a mai explicat Cimpeanu pentru Adevarul.

El a mai sustinut, intr-o conferinta de presa la Gu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro