Ponta: Vom reduce TVA la 20%

Premierul Victor Ponta a declarat, marti seara, la Romania Tv, ca Guvernul va reduce TVA la 20% si ca TVA la carne va fi redus la 9%. Premierul a declarat ca nu exclude un nou acord cu FMI, dar ca nici nu este de acord cu faptul ca Romania este trasa de urecehe in ciuda faptului ca isi face temele.

acum 108 luni (3 Mar 2015)

Premierul Victor Ponta a declarat, marti seara, la Romania Tv, ca Guvernul va reduce TVA la 20% si ca TVA la carne va fi redus la 9%.

"In fiecare an, din cei 3 , am avut 10 miliarde de lei in plus, in medie, de cheltuit, dintr-o crestere economica care s-a reflectat in incasari, din combaterea evaziunii fiscale - in special din insolvente -, din fonduri europene - de la 7%, la 54%. Am spus, hai sa vedem cum pot sa se reflecte in viata de zi cu zi, pe fluturasul de pensie de salariu.

De asemenea, referitor la programul PNL, premierul a declarat ca este de parere ca nici macar nu l-au citit si ca in contextul in care se afla Romania in acest moment schimbarea nu este indicata. Traim intr-o zona din ce in ce mai agitata, si nu vorbesc doar de Ucraina, ci de ce se intampla in tarile din jur, presiunile Rusiei, proiectele politice din Grecia etc. Daca ne apucam sa ne aruncam singuri in aer, bineinteles ca incasarile pot sa scada, dar sper sa nu fie sinucigasi", a precizat premierul.

Premierul a declarat ca nu exclude un nou acord cu FMI, dar ca nici nu este de acord cu faptul ca Romania este trasa de urecehe in ciuda faptului ca isi face temele. Noi suntem la o treime din ce se consuma la nivel european. Tineti minte ca ne-am certat cu FMI si Comisia Europeana cand am propus reducerea TVA la paine. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro