Ponta, trimis in judecata. Iohannis i-a cerut demisia

Ponta, trimis in judecata. Iohannis i-a cerut demisia

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata: senatorul Dan Sova (PSD)- avocat coordonator al Societatii Civile de Avocati "Sova si Asociatii", Dan Laurentiu Ciurel - la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari, Dumitru Cristea - la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, Octavian-Laurentiu Graure- , la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

acum 81 luni (17 Sep 2015)

"Situatia este din ce in ce mai problematca pentru prim-ministru si pentru Guvern si pentru PSD. Cea mai simpla solutie ar fi cea pe care am propus-o si in iunie", a spus Iohannis, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, la finalul sedintei CSAT, in cadrul careia s-a intalnit cu Ponta. Ponta a refuzat, pe motiv ca doar Parlamentul il poate demite, iar de atunci presedintele si premierul nu si-au mai vorbit pana la ultima intalnire, care a vut loc in 19 august. Iohannis: "Randuiala o fac partidele"

Presedintele Klaus Iohannis a fost intrebat in timpul conferintei de presa sustinuta saptamana trecuta, de la Palatul Cotroceni, daca isi mentine declaratia din 5 iunie cand ii cerea demisia lui Ponta din fruntea Guvernului.

Premierul Victor Ponta a fost trimis astazi in judecata pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor. Victor Ponta a fost trimis in judecata pentru fapte facute in calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel". In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata: senatorul Dan Sova (PSD)- avocat coordonator al Societatii Civile de Avocati "Sova si Asociatii", Dan Laurentiu Ciurel - la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari, Dumitru Cristea - la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, Octavian-Laurentiu Graure- , la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

Victor Ponta a fost trimis in judecata de procurorii DNA, insa presedintele Klaus Iohannis nu il poate suspenda din functia de prim-ministru pentru ca faptele au fost savarsite in calitate de avocat, inainte sa ajunga la Palatul Victoria, iar legea il protejeaza in aceasta situatie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro