Ponta: Sunt total impotriva scoaterii Religiei din scoli. Aceasta are un set de valori etice

Ponta: Sunt total impotriva scoaterii Religiei din scoli. Aceasta are un set de valori etice

"Eu cred ca religia - si aici nu vorbesc de ortodoxie, catolicism, Islamul, orice religie - are un set de valori, un set de valori etice pe care eu cred ca niciunul nu le contesta: sa nu furi, sa nu ucizi, sa nu minti, sa-ti respecti parintele.

acum 58 luni (19 Sep 2014)

Intrebat, la Adevarul live, daca e de acord ca Religia sa devina materie obligatorie in scoli, in conditiile in care acum este optionala, Ponta a raspuns negativ.

Victor Ponta a argumentat in favoarea ideii de a nu scoate studiul Religiei din scoli, mentionand ca, in opinia sa, religia are un set de valori etice.

"Eu cred ca religia - si aici nu vorbesc de ortodoxie, catolicism, Islamul, orice religie - are un set de valori, un set de valori etice pe care eu cred ca niciunul nu le contesta: sa nu furi, sa nu ucizi, sa nu minti, sa-ti respecti parintele. Ori, daca aceste valori pentru niste tineri care din ce in ce mai mult sunt educati de internet, nu de parinti, ca parintii muncesc, bunicii nu mai au timp, daca reusim incet-incet sa-i facem sa ramana aderenti la aceste valori pe care religia le promoveaza, e un lucru foarte bun", a mai spus liderul PSD.

Mai mult, candidatul PSD la alegerile prezidentiale nu considera, neaparat, ca doar o persoana religioasa este o persoana morala si a aratat ca, in schimb, religia sprijina formarea etica a unei persoane.

"Cred ca e util - nu obligatoriu, dar optional - cred ca este util sa pastram valorile etice si mai e un lucru - si aici stiu ca va fi muta polemica: eu cred ca religia este o parte a identitatii nationale. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro