Ponta renunta la sefia PSD pana-si dovedeste nevinovatia in Justitie. Onoarea partidului, mai importanta decat a Guvernului

Ponta renunta la sefia PSD pana-si dovedeste nevinovatia in Justitie. Onoarea partidului, mai importanta decat a Guvernului

Ponta spune ca prin decizia sa doreste sa fereasca partidul de eventualele pierderi de imagine ca urmare a faptului ca este cercetat penal de DNA. Am toata convingerea si increderea ca Rovana Plumb, Andrei Dolineaschi, Liviu Dragnea si ceilalti colegi vor asigura cu succes conducerea Partidului in aceasta perioada, iar eu imi voi face alaturi de ei, ca prim-ministru si membru de partid, datoria fata de PSD si fata de milioanele de romani care au fost si sunt alaturi de noi. Reactii dupa demisia lui Victor Ponta Rovana Plumb: Nu exista posibilitatea ca Ponta sa se retraga si de la Guvern Presedintele Consiliului National al PSD, Rovana Plumb, a declarat ca Victor Ponta a luat decizia de a renunta la functia de conducere din partid "pentru a-si putea demonstra nevinovatia" si a precizat ca nu exista varianta ca premierul sa se retraga din fruntea Guvernului, pentru ca acest lucru ar genera "o criza politica majora".

acum 106 luni (12 Jul 2015)

Ponta spune ca prin decizia sa doreste sa fereasca partidul de eventualele pierderi de imagine ca urmare a faptului ca este cercetat penal de DNA. Redam mai jos scrisoarea de demisie a lui Victor Ponta:

Catre

Dna Rovana Plumb - Presedinta CN PSD

Dl Andrei Dolineaschi - Secretar General al PSD

membrii Biroului Permanent National

membrii Comitetului Executiv National

Stimati colegi, prieteni si camarazi politici,

Sunt din 2002 membru PSD si sunt convins ca intreaga mea viata politica se va desfasura doar alaturi de acest partid si de valorile pe care le reprezinta.

Desi erau momente cumplit de grele pentru partid si pentru tara, am reusit in peste 5 ani de batalii politice sa indeplinim cele mai multe din asteptarile romanilor care ne-au votat. Ati fost mereu alaturi de mine, iar solidaritatea noastra ca echipa de conducere a PSD a fost un element determinant.

Am reusit impreuna sa obtinem cel mai mare numar de alesi locali, parlamentari si europarlamentari din istoria noastra ca partid. Ne-am comparat in performante electorale si de guvernare cu momentele in care Partidul nostru a fost condus de Ion Iliescu si Adrian Nastase si am reusit sa pastram PSD ca principala forta politica in Romania - singurul reprezentant legitim al social-democratiei. Dar sunt constient si responsabil de faptul ca am pierdut din nou alegerile prezidentiale din 2014, chiar daca am obtinut cel mai mare numar de voturi din anul 2000.

Pana atunci, insa, urmeaza anul 2016 - un alt an extrem de important pentru PSD si pentru Romania! Batalia va fi foarte dura pentru ca, iata, toti cei care au slujit si au reprezentat Regimul Basescu revin azi in functii si fac ceea ce stiu alaturi de Klaus Iohannis. Iar cei care in mod naiv credeau in noiembrie ca "si-au luat tara inapoi" incep sa inteleaga ca, de fapt, altii au profi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro