Ponta: PSD sa nu intre intr-un guvern de uniune nationala; nu se pune problema sa ajung premier

Ponta: PSD sa nu intre intr-un guvern de uniune nationala; nu se pune problema sa ajung premier

"Cea mai importanta functie e de membru PSD si deputat de Gorj, imi sunt suficiente pentru moment (...) O sa candidez la Gorj la Camera Deputatilor si sper sa ajut PSD si ALDE sa formeze un Guvern pentru ca orice alta varianta mie mi se pare foarte rea pentru Romania (...) Imi e foarte usor sa vad oferta.

acum 58 luni (31 Jul 2016)

Dar nu cred ca s-a gandit cineva sa ne dea noua functia de prim-ministru", a spus Ponta, intrebat daca ar fi de acord ca PSD sa formeze un guvern de uniune nationala. Intrebat cine ar putea sa fie premier, Ponta a spus: "Un fost ministru.

"Imi doresc foarte tare sa vad un Guvern PSD-ALDE sau, daca nu se poate asta, atunci PSD sa fie cel mai mare partid in Opozitie. Greseala pe care am facut-o toti in decembrie 2008 cand ne-am lacomit sa intram la guvernare cu prim-ministru Emil Boc (...) mie mi s-a parut (...) cea mai mare greseala si cel mai greu moment. Ne-au dat si afara de la guvernare, am pierdut si alegerile prezidentiale, s-a rupt si partidul ca atunci s-a infiintat UNPR si i-am dezamagit pe foarte multi", a mai spus Ponta, la Antean 3.

Intrebat daca vizeaza functia de premier in viitorul guvern, Ponta a spus: "Nu se pune problema".

"Cea mai importanta functie e de membru PSD si deputat de Gorj, imi sunt suficiente pentru moment (...) O sa candidez la Gorj la Camera Deputatilor si sper sa ajut PSD si ALDE sa formeze un Guvern pentru ca orice alta varianta mie mi se pare foarte rea pentru Romania (...) Imi e foarte usor sa vad oferta. Deci clar PSD si ALDE, din punctul meu de vedere, cu programul USL.

Fostul presedinte al PSD i-a criticat pe colegii sai social-democrati, precizand ca acestia nu vorbesc si ca este printre singurii care fac opozitie Guvernului condus de Dacian Ciolos. Daca vorbeau multi, nu se auzea sau taceam eu, dar cum nu prea vorbeste, se aude. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro