Ponta pierde puterea pas cu pas

"Codul Fiscal nu-i o joaca, e una din cele mai importante legi care poate genera dezvoltare sau nu si noi am considerat necesar in coalitie sa ne mai luam cateva zile ca si noi si opozitia sa ne uitam mult mai bine pe cifre si pe implicatii, astfel incat sa avem joi o discutie in deplina cunostinta de cauza", a explicat Dragnea. Specialistii partidelor politice au convenit, saptamana trecuta, ca TVA sa scada in doua trepte, de la 24% in prezent, la 20% de la 1 ianuarie 2016 si 19% de la inceputul lui 2017, si ca eliminarea supraaccizei la carburanti sa fie amanata pana la 1 ianuarie 2017.

acum 51 luni (25 Aug 2015)

Interventia personala a presedintelui PSD, Liviu Dragnea, a dus la amanarea discutiilor din Parlament pe tema noului Cod Fiscal, initiat de Guvernul Victor Ponta. Decizia a fost anuntata de liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, care a invocat necesitatea unui acord politic, la doar patru zile dupa ce reprezentantii partidelor semnasera un acord tehnic pe Codul Fiscal. De fapt, prin miscarea de ieri, Dragnea a oficializat faptul ca nicio initiativa a lui Ponta nu are valoare fara avizul partidului. Ponta s-a intalnit saptamana trecuta cu presedintele Klaus Iohannis, cel care a cerut reexaminarea legii, si a anuntat ca a ajuns la un compromis cu seful statului, astfel incat Codul Fiscal sa fie adoptat saptamana aceasta, in sesiune extraordinara. Compromisul a fost confirmat si de o intelegere de natura tehnica a reprezentantilor partidelor, ramasa in suspensie dupa interventia lui Dragnea. Liberalii au acceptat sa intre in jocul lui Dragnea, confirmand participarea la noua runda de negocieri, in speranta ca vor accelera prabusirea lui Ponta, pentru a ajunge cat mai repede la guvernare.

Gata cu joaca

La nivel oficial, decizia coalitiei privind amanarea sesiunii extraordinare a fost justificata de necesitatea unei intelegeri la nivelul liderilor politici, care se vor intalni joi. "Codul Fiscal nu-i o joaca, e una din cele mai importante legi care poate genera dezvoltare sau nu si noi am considerat necesar in coalitie sa ne mai luam cateva zile ca si noi si opozitia sa ne uitam mult mai bine pe cifre si pe implicatii, astfel incat sa avem joi o discutie in deplina cunostinta de cauza", a explicat Dragnea. Ca a fost doar un pretext, o dovedeste faptul ca, la finalul saptamanii trecute, liderii politici vorbeau despre o eventuala intalnire ieri, inainte de startul sesiunii extraordinare. De fapt, liderul PSD a fixat ziua de joi, pentru a lasa fara obiect sesiunea extraordinara solicitata de Victor Ponta, care urma sa se incheie miercuri.

Ponta... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro