Ponta, minciuna cu repetitie in disputa alegerilor partiale. Cum a sfidat premierul trei decizii ale instantei

Ponta, minciuna cu repetitie in disputa alegerilor partiale. Cum a sfidat premierul trei decizii ale instantei

Premierul Victor Ponta a postat duminica un mesaj pe Facebook in care ii acuza pe liberali de tupeu si de minciuna, pentru faptul ca cer Guvernului sa organizeze alegeri partiale. (cititi mai jos explicatiile logice si de bun simt date de deputata Gabriela Podasca - vicepresedinta Comisiei pentru Legile Electorale)!", a scris Ponta pe Facebook, oferind un link catre un comunicat de presa semnat de colega sa de partid, Gabriela Podasca, si publicat de Agerpres. Acest lucru a fost consfintit de trei instante din Romania: mai intai de Curtea de Apel Cluj (care a cerut Guvernului sa organizeze alegeri pentru functia de presedinte al CJ Cluj), apoi de o instanta a Curtii de Apel Bucuresti (care a cerut alegeri pentru locurile vacante din Parlament) si un alt complet al Curtii de Apel Bucuresti (care a cerut alegeri pentru locurile ramase vacante in administratia locala).

acum 65 luni (17 Aug 2015)

Premierul Victor Ponta a postat duminica un mesaj pe Facebook in care ii acuza pe liberali de tupeu si de minciuna, pentru faptul ca cer Guvernului sa organizeze alegeri partiale. (cititi mai jos explicatiile logice si de bun simt date de deputata Gabriela Podasca - vicepresedinta Comisiei pentru Legile Electorale)!", a scris Ponta pe Facebook, oferind un link catre un comunicat de presa semnat de colega sa de partid, Gabriela Podasca, si publicat de Agerpres.

Noua lege electorala, de care pomeneste Gabriela Podasca, a intrat in vigoare in luna mai si abrogat-o pe cea veche, dupa ce PSD si PNL au ajuns la un consens politic. Insa acest lucru este lipsit de relevanta in polemica starntina de Podasca si alimentata de Ponta. Pentru ca premisa de la care porneste Gabriela Podasca este falsa. Guvernul ar fi trebuit sa organizeze alegeri partiale pana in luna mai, adica dupa vechea lege electorala, nu dupa noua lege. Acest lucru a fost consfintit de trei instante din Romania: mai intai de Curtea de Apel Cluj (care a cerut Guvernului sa organizeze alegeri pentru functia de presedinte al CJ Cluj), apoi de o instanta a Curtii de Apel Bucuresti (care a cerut alegeri pentru locurile vacante din Parlament) si un alt complet al Curtii de Apel Bucuresti (care a cerut alegeri pentru locurile ramase vacante in administratia locala). Victor Ponta face acum aceste afirmatii care denatureaza in mod intentionat adevarul intr-o incercare de a se disculpa. Pe scurt, Ponta invoca faptul ca legea electorala s-a schimbat, insa acest lucru s-a intamplat dupa deciziile celor trei instante, el nerespectand normele legale de pana atunci. Premierul Ponta a tot refuzat sa organizeze un scrutin partial profitand de o portita a vechii legi electorale. Potrivit acelui text, Executivul era obligat sa organizeze alegeri partiale in termen de 90 de zile din momentul vacantarii unui loc, insa nu era prevazuta nicio sanctiune in caz ca pur si simplu Guvernul refuza sa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro