Ponta: Mi-a trecut supararea si raspund tuturor jurnalistilor, dar imi mentin ideea cu plata taxelor

Ponta: Mi-a trecut supararea si raspund tuturor jurnalistilor, dar imi mentin ideea cu plata taxelor

Luni la pranz, la finalul sedintei Biroului Permanent National al PSD, Ponta nu a dorit sa comenteze votul senatorilor PSD impotriva arestarii lui Sova si nici sa spuna daca acestia vor fi sanctionati, sustinand ca nu intelege intrebarea, el nedorind sa comenteze nici eventuale modificari ale Codului Penal, pe motiv ca nu cunoaste proiectul. Intrebat de jurnalisti daca senatorii PSD care au votat impotriva arestarii lui Sova vor fi sanctionati pe linie de partid avand in vedere ca exista o decizie a Biorului Permanent National ca toate astfel de cereri formulate de catre procurori sa fie avizate favorabil, Ponta a raspuns ca nu doreste sa comenteze acest lucru, sustinand ca nu intelege intrebarea.

acum 60 luni (31 Mar 2015)

Luni la pranz, la finalul sedintei Biroului Permanent National al PSD, Ponta nu a dorit sa comenteze votul senatorilor PSD impotriva arestarii lui Sova si nici sa spuna daca acestia vor fi sanctionati, sustinand ca nu intelege intrebarea, el nedorind sa comenteze nici eventuale modificari ale Codului Penal, pe motiv ca nu cunoaste proiectul. Cred ca dezbaterea politica pe aceasta tema s-a departat total de cea juridica si cred ca, din punctul asta de vedere, eu am obligatia sa asigur guvernarea tarii. Partea de scandal e asigurata de Gorghiu si compania", a spus Ponta, la solicitarea presei de a aprecia daca votul senatorilor in cazul Sova a fost unul corect.

Intrebat de jurnalisti daca senatorii PSD care au votat impotriva arestarii lui Sova vor fi sanctionati pe linie de partid avand in vedere ca exista o decizie a Biorului Permanent National ca toate astfel de cereri formulate de catre procurori sa fie avizate favorabil, Ponta a raspuns ca nu doreste sa comenteze acest lucru, sustinand ca nu intelege intrebarea.

El nu a dorit sa comenteze nici eventuale modificari la Codul de Procedura Penala promovate de catre parlamentari PSD, sustinand ca nu cunoaste acest proiect.

In acelasi timp, raspunzand unei alte intrebari, si anume daca este normal ca ANAF sa inchida firme pentru 3,5 lei, Ponta a afirmat ca eventuale abuzuri ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) in combaterea evaziunii fiscale vor fi sanctionate, apreciind insa ca exista o "fratie a evazionistilor fiscali" care ar critica ANAF.

Ulterior, Ponta a postat un mesaj pe Facebook in care spunea ca vrea sa explice de ce a refuzat sa raspunda la intrebarea unui jurnalist privind votul senatorilor PSD in cazul Sova, sustinand ca el raspunde doar la intrebarile celor care reprezinta companii ce isi achita corect taxele.

"Doresc sa lamuresc situatia foarte clar si sa explic refuzu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro