Ponta le cere romanilor sa tina un minut de reculegere, cu ocazia comemorarii Holocaustului romilor

Ponta le cere romanilor sa tina un minut de reculegere, cu ocazia comemorarii Holocaustului romilor

"In urma cu 71 de ani, intr-o singura zi, la 2 august, cele aproape 3 mii de romi - copii, femei si barbati - din lagarul familial pentru tigani de la Auschwitz au fost trimisi in camerele de gazare, adaugandu-se altfel celorlalte multe mii de romi exterminati in Porajmos, multa vreme uitatul Holocaust al romilor. De altfel, Ponta, la fiecare concediu de odihna pe care l-a avut a uzat de aceasta posibilitate de a delega atributiile catre vicepremierul Romaniei.

acum 62 luni (1 Aug 2015)

"In urma cu 71 de ani, intr-o singura zi, la 2 august, cele aproape 3 mii de romi - copii, femei si barbati - din lagarul familial pentru tigani de la Auschwitz au fost trimisi in camerele de gazare, adaugandu-se altfel celorlalte multe mii de romi exterminati in Porajmos, multa vreme uitatul Holocaust al romilor. In aceasta zi, comunitatea internationala isi aminteste cu respect de genocidul impotriva romilor, comemorand una din putinele tentative de revolta impotriva barbariei si dezumanizarii, celebrand in acelasi timp solidaritatea, toleranta, intelegerea intre toti cetatenii lumii", a transmis Ponta, printr-un comunicat de presa. "Guvernul Romaniei saluta initiativa societatii civile rome din tara noastra de a comemora impreuna acest tragic moment din istoria moderna a umanitatii si invita pe toti cetatenii romani sa pastreze un minut de reculegere in amintirea victimelor care au pierit fie la Auschwitz, fie in lagarele din Transnistria si de la Bug. secretar de stat Ciprian Necula va reprezenta Guvernul Romaniei in cadrul evenimentelor de comemorare a victimelor Holocaustului", a mai spus Ponta. Ponta, in concediu la Miami

Premierul Victor Ponta isi petrece concediul la Miami, reiese din fotografie publicata pe Facebook de Magda Bistriceanu, fosta membra a partidului Forta Civica.

Fostul presedinte Traian Basescu a dezvaluit, miercuri seara ca Ponta a plecat la Miami, el spunand ca "daca nu era la Miami, Ponta l-ar fi chemat pe Liviu Dragnea si i-ar fi spus ca, daca mai indrazneste sa faca anunturi publice care vizeaza activitatea ministrilor, demisioneaza". "Plec in concediu cu familia"

Premierul Victor Ponta a declarat marti ca pleaca in concediu de odihna pana la 9 august, alaturi de sotia sa, europarlamentarul Daciana Sarbu, si cei doi copii. E un lucru pe care-l vor decide medicul din Romania, domnul Codorean si cu medicul care m-a operat, din Turcia, undeva la sfarsitul lunii ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro