Ponta: Independenta justitiei e garantata, dar trebuie si responsabilitate

Independenta justitiei este garantata de catre politic, dar este nevoie si de responsabilitate, aceasta depinzand de un mecanism intern al sistemului si care trebuie la randul ei asigurata, a declarat premierul Victor Ponta.

acum 98 luni (13 Jan 2015)

Independenta justitiei este garantata de catre politic, dar este nevoie si de responsabilitate, aceasta depinzand de un mecanism intern al sistemului si care trebuie la randul ei asigurata, a declarat premierul Victor Ponta. Justitia este o putere egala cu Legislativul si Executivul si cred ca are deja, sau isi formeaza, mecanisme prin care sa fie si responsabila. Ceea ce e in obligatia mea - partea de logistica, sa ma asigur ca magistratii au niste venituri consistente care sa-i fereasca de tentatia coruptiei si mai trebuie sa facem un lucru, si anume sa vedem eficienta serviciului public, cat de mult dureaza un proces, cat de mult costa. Partea care tine insa de responsabilitate este un mecanism intern al sistemului si, atat timp cat dinspre politic nu mai au - cum au avut pe vremea lui Basescu - constrangeri, cred ca o vor face.

Intrebat ce se intampla cu cei din sistem care au avut o anumita "subjugare politica" in ultimii zece ani, Ponta a raspuns : "Ca sa citez dintr-un confrate al dumneavoastra, jurnalist, poate se elibereaza si ei". ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro