Ponta ignora specialistii si realoca banii dupa bunul plac

Consiliul Fiscal: Estimari "neverosimile" Pentru a acoperi minusurile inregistrate la veniturile din contributii sociale, dar si la alte categorii de venituri (venituri nefiscale: -451 milioane lei, sume de la UE in contul platilor efectuate si prefinantari: -300 milioane lei, respectiv taxe pentru utilizarea bunurilor, autorizarea utilizarii bunurilor sau pe desfasurarea de activitati: -101,6 milioane lei), Guvernul Ponta a revizuit pozitiv veniturile din TVA (+544,8 milioane lei) si impozitul pe profit (+190,5 milioane lei).

acum 84 luni (30 Sep 2014)

Guvernul a aprobat, marti a doua rectificare bugetara din 2014, fara a tine cont de recomandarile Consiliului Fiscal, care a avertizat ca unele estimari de venituri sunt mult prea optimiste, chiar neverosimile. A preferat, in schimb, sa arate ca pot fi alocati mai multi bani, in unele domenii, gratie incasarilor care au depasit estimarile si ca nimeni nu trebuie sa aiba "nici un fel de grija", cel putin pana pe 31 decembrie, in privinta salariilor, pensiilor si ajutoarelor sociale. Potrivit acestuia, si dupa realocarile aprobate ieri, Romania se va incadra in tinta de deficit bugetar convenita cu partenerii europeni (de 2,2% din PIB). Concret, ministerul condus de Rovana Plumb primeste 1,2 miliarde lei, pentru indeplinirea obligatiilor existente, dar si pentru programe "pe care o sa le incepem sa le detaliem de saptamana viitoare", dupa cum a spus Ponta.

Bani in plus primesc si Ministerul Educatiei (140 milioane lei), Ministerul Sanatatii (160 milioane lei), Ministerul Apararii Nationale (140 milioane lei), MAI (296 milioane lei) si MAE (96 milioane lei). De asemenea, ministerul condus de Liviu Dragnea primeste 400 milioane lei, "pentru programele nationale de dezvoltare locala".

Consiliul Fiscal: Estimari "neverosimile"

Pentru a acoperi minusurile inregistrate la veniturile din contributii sociale, dar si la alte categorii de venituri (venituri nefiscale: -451 milioane lei, sume de la UE in contul platilor efectuate si prefinantari: -300 milioane lei, respectiv taxe pentru utilizarea bunurilor, autorizarea utilizarii bunurilor sau pe desfasurarea de activitati: -101,6 milioane lei), Guvernul Ponta a revizuit pozitiv veniturile din TVA (+544,8 milioane lei) si impozitul pe profit (+190,5 milioane lei). Consiliul Fiscal declara ca are "rezerve serioase" ca incasarile din TVA vor respecta estimarile Executivului, aratand ca datele aferente lunilor iulie si august "nu sunt catusi de putin de natura sa genereze optimism in ceea ce priveste inc... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro