Ponta, dupa desemnarea Corinei Cretu in CE: "Important e ca totul s-a terminat cu bine"

Important e ca lucrurile s-au terminat bine si mi-as dori ca toti europarlamentarii romani sa priceapa ca e vorba de un interes national. Sper ca domnul Blaga si Iohannis vor retrage scrisoarea prin care contestau numirea comisarului roman, ar fi un gest de responsabilitate politica si de intelegere a faptului ca putem fi altfel decat am fost pana acum", a explicat Ponta.

acum 95 luni (10 Sep 2014)

"E o oportunitate pentru Romania de a participa la programul CE. Vreau sa salut faptul ca in cadrul CE, comisarul propus de Romania a primit un portofoliu important. E un succes pentru Romania, o recunoastere a faptului ca vocea Romaniei conteaza pe plan european,ca avem aliati importanti si putem actiona ca o tara demna de apartenenta sa la valorile europene. Sunt convins ca, desi e vorba de un comisar roman, doamna Cretu va fi un comisar european si va reusi sa reprezinte interesele tuturor cetatenilor europeni", a spus Ponta.

"Nu e vorba doar de bugetul alocat, desi e semnificativ, in jur de 350 de miliarde de euro pentru cei sapte ani de exercitiu financiar, deci exact bugetul Romaniei. Politicile regionale sunt pentru Romania un obiectiv fundamental, pentru ca Romania si alte tari din estul Europei au nevoie de implementarea unor politici care sa reduca decalajele fata de alte tari. Reprezinta un succes pentru Romania si o recunoastere a faptului ca vocea noastra poate fi auzita. Cu siguranta mai dificila va fi audierea in PE si vreau sa fac un apel public catre europarlamentarii romani sa considere ca e vorba despre comisarul Romaniei, sa sprijine acest demers", a mai spus seful Executivului.

In ce priveste conflictele care au aparut inaintea desemnarii europarlamentarului PSD in functia de comisar european, Ponta le-a transmis liderilor ACL Klaus Iohannis si Vasile Blaga ca doreste retragerea scrisorii adresate liderului CE, Jean-Claude Juncker. Important e ca lucrurile s-au terminat bine si mi-as dori ca toti europarlamentarii romani sa priceapa ca e vorba de un interes national. Sper ca domnul Blaga si Iohannis vor retrage scrisoarea prin care contestau numirea comisarului roman, ar fi un gest de responsabilitate politica si de intelegere a faptului ca putem fi altfel decat am fost pana acum", a explicat Ponta. Cred ca a fost un foarte bun comisar european si unul care in Reforma Politicii Agricole C... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro