Ponta, de Ziua Europei: "Apartenenta Romaniei la Uniunea Europeana este o garantie a dezvoltarii tarii noastre"

Mesajul lui Victor Ponta de Ziua Europei Intr-o postare pe pagina sa oficiala de Facebook, distribuita de pe platforma medium.com, premierul Victor Ponta a transmis un mesaj oficial de Ziua Europei: "Ziua Europei reprezinta nu numai momentul in care celebram punctul de pornire al proiectului european, ca urmare a curajoasei Declaratii a lui Robert Schuman, ci si momentul in care trebuie sa realizam potentialul important pe care Uniunea Europeana continua sa il aiba.

acum 109 luni (9 May 2015)

Mesajul lui Victor Ponta de Ziua Europei Intr-o postare pe pagina sa oficiala de Facebook, distribuita de pe platforma medium.com, premierul Victor Ponta a transmis un mesaj oficial de Ziua Europei:

"Ziua Europei reprezinta nu numai momentul in care celebram punctul de pornire al proiectului european, ca urmare a curajoasei Declaratii a lui Robert Schuman, ci si momentul in care trebuie sa realizam potentialul important pe care Uniunea Europeana continua sa il aiba. Romania este astazi un membru de incredere al Uniunii, dovedind un atasament ferm pentru democratie, consolidarea statului de drept, libertate, solidaritate, dreptate sociala si transparenta. Sunt mandru de faptul ca, in 2015, Romania este un membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, este un stat care se dezvolta si care a devenit mai puternic, o tara care a reusit sa parcurga drumul dificil al tranzitiei la democratie si la economia de piata. In plus, ofera tuturor cetatenilor romani perspectiva unei vieti mai bune, a unor sanse suplimentare de dezvoltare, de crestere a calitatii vietii si de afirmare. Cred in continuare ca, in ciuda crizei de incredere cu care Uniunea se confrunta si a retoricii tot mai agresive a unor actori politici care nu respecta valorile europene, proiectul european are forta de a se reinventa, de a construi o societate mai buna, mai corecta si mai generoasa. Ziua Europei: cruciala zi de 9 mai 1950 La data de 9 mai 1950 s-a facut primul pas in directia crearii Uniunii Europene de astazi. La Paris, in acea zi, ministrul francez al Afacerilor Externe, Robert Schuman, a citit in fata presei internationale o declaratie prin care chema Franta, Germania si alte patru state europene sa-si puna in comun productiile de carbune si otel, asezand astfel piatra de temelie a unei federatii europene. In 1985, liderii Comunitatii Europene, intruniti in cadrul summitului de la Milano, au decis ca la data de 9 mai sa fie sarbatorita Ziua Europei. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro