Ponta: Constitutia trebuie modificata, are in ea germenul conflictului, sporit de jurisprudenta CC

Ponta: Constitutia trebuie modificata, are in ea germenul conflictului, sporit de jurisprudenta CC

In ultimii ani, jurisprudenta Curtii Constitutionale a mers tocmai in sensul in care a adaugat la Constitutie si a sporit conflictul intre cei doi reprezentanti ai Executivului, motiv pentru care, din punctul de vedere al Executivului, cred ca esentiala este totusi o revizuire a Constitutiei.

acum 115 luni (17 Sep 2014)

"Eu cred totusi ca aceasta Constitutie din 1991 contine in ea germenele conflictului. In zona puterii executive, cred ca aceasta Constitutie are in ea germenul conflictului, pentru ca nu stabileste, asa cum o face cea franceza, foarte clar care sunt atibutiile presedintelui, care sunt ale Guvernului.

El a opinat in context ca jurisprudenta Curtii Constitutionale ar fi putut evita acest tip de conflict, insa, de fapt, in ultimii ani a sporit conflictul. In ultimii ani, jurisprudenta Curtii Constitutionale a mers tocmai in sensul in care a adaugat la Constitutie si a sporit conflictul intre cei doi reprezentanti ai Executivului, motiv pentru care, din punctul de vedere al Executivului, cred ca esentiala este totusi o revizuire a Constitutiei. Doar interpretarea cu buna credinta de catre actori, presedinte si prim-ministru cred ca este o aspriratie un pic prea naiva", a mai spus Ponta. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro