Ponta: Am fost la dezbateri si cu Basescu. Acolo a fost originalul, cu Iohannis a fost doar o poleiala

Principalele declaratii ale premierului: Matteo Renzi, premierul Italiei: Ma aflu aici pentru ca sunt prieten cu Victor Ponta, dar nu numai acesta este motivul. Victor Ponta: Sunt foarte onorant de sprijinul tau (referitor la premierul italian, Matteo Renzi, n.r.) si al celor de la Chisinau care au fost alaturi de mine. Despre dezbaterile cu Iohannis Victor Ponta: Eu am considerat ca vreau sa fiu presedintele tuturor romanilor, al celor care urmaresc Antena 3, dar si al celor care nu m-au votat. Nu mai trebuie sa vii de la Baia Mare, de la Tulcea la Bucuresti pentru a rezolva niste probleme. Despre apelul de unitate a romanilor Apelul meu catre Iohannis este catre toti cei care se simt romani indiferent de unde sunt si ce religie au. *** Corect, versurile scrise de Andrei Mursan, care au fost reproduse partial de Victor Ponta, sunt: "Desteapta-te, romane, din somnul cel de moarte, In care te-adancira barbarii de tirani!"

acum 100 luni (13 Nov 2014)

Principalele declaratii ale premierului:

Matteo Renzi, premierul Italiei: Ma aflu aici pentru ca sunt prieten cu Victor Ponta, dar nu numai acesta este motivul. S-a intamplat si la noi sa nu vina un candidat la confruntare. Stie ce lucruri are de facut in Romania. Nimeni din afara nu trebuie sa va spuna ce sa faceti.

Iurie Leanca, premierul Republicii Moldova: Eu nu sunt la prima ocazie de a-l sustine pe Victor Ponta. Relatia a inceput de un an si cateva luni. Ma bucur ca am creat o relatie fara precedent intre Bucuresti si Chisinau. Cu domnul Ponta am reusit sa imprimam dialogul nostru si cantitativ, si calitativ.

Victor Ponta: Sunt foarte onorant de sprijinul tau (referitor la premierul italian, Matteo Renzi, n.r.) si al celor de la Chisinau care au fost alaturi de mine. Eu vreau sa cred ca in 2019, cand Romania va avea presedintia Uniunii Europene, Republica Moldova va sta la masa. Visul meu si al lui Iurie Leanca este sa ne unim in Uniunea Europeana.

Despre politica externa

Victor Ponta: Viitorul presedinte trebuie sa spuna foarte clar care este oportunitatea absoluta. Parteneriatul cu SUA este foarte important, trebuie sa fim mai puternici in UE, dar responsabilitatea noastra este Republica Moldova. Totusi, eu voi fi in Moldova alaturi de Iurie Leanca pentru ca vreau sa castige alegerile pentru a ramane pe acest drum european. Alaltaieri s-a intamplat un lucru si mai rau, acela ca domnul Iohannis a fost intrebat daca a fost la Chisinau si Cernauti. A spus ca nu a fost pentru ca nu sunt in Romania.

Iurie Leanca: Impreuna am reusit sa face cativa pasi pentru o relatie intre Bucuresti-Chisinau-Kiev.

Despre dezbaterile cu Iohannis

Victor Ponta: Eu am considerat ca vreau sa fiu presedintele tuturor romanilor, al celor care urmaresc Antena 3, dar si al celor care nu m-au votat. De ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro