Ponta: Adrian Tutuianu se retrage din calitatea de membru supleant CNI

Astfel, au fost propusi ca membri titulari ai CNI: Cynthia Curt, din partea grupului PDL din Senat, Bogdan Gaureanu, propus de grupul senatorial al PNL, Tiberius Tanase, din partea grupului parlamentar al minoritatilor nationale, Peter Zsuzsanna, propusa de UDMR, Ciprian Ciucu, din partea Asociatiei pentru apararea drepturilor omului in Romania - Helsinki, Landany Laszlo Zsolt si Xenia Cosette Teodorescu, nominalizati de Asociatia Nationala a Functionarilor Publici, Viorel Miron, din partea Asociatiei Oraselor din Romania, Simona Maya Teodoroiu, nominalizata de Ministerul Justitiei si Catalin Antoanid Dumitru, propus de Ministrul Finantelor.

acum 115 luni (8 Dec 2014)

Presedintele CJ DAmbovita, Adrian Tutuianu, se retrage din calitatea de membru supleant al Consiliului National de Integritate (CNI), pentru care a primit luni votul in Senat, anunta premierul Victor Ponta, intr-o declaratie transmisa Mediafax.

Citeste si: Baronul Adrian Tutuianu, printre controlorii activitatii ANI

Plenul Senatului a votat, luni, o parte din noii membri ai Consiliului National de Integritate, dupa audierea acestora in Comisia juridica, fiind vorba de noua membri titulari ai CNI si noua membri supleanti, urmand ca noua conducere a CNI sa aleaga noul presedinte al acestui for.

Cei noua membri titulari si noua membri supleanti au fost votati individual, prin votul secret electronic al senatorilor, pentru un mandat de patru ani.

Fata de propunerea facuta de Comisia juridica, in urma audierilor, plenul Senatului a respins numirea persoanelor propuse de PDL pentru pozitia de membru titular si membru supleant, respectiv a Cynthiei Curt si a Cristinei Traila.

Comisia juridica a avizat favorabil, in 3 decembrie, o parte din propunerile de candidati pentru calitatea de membru al Consiliului National de Integritate (CNI), din partea PDL, PNL, Minoritati, UDMR, Ministerul Justitiei, Ministerul Finantelor si din partea mai multor asociatii.

Astfel, au fost propusi ca membri titulari ai CNI: Cynthia Curt, din partea grupului PDL din Senat, Bogdan Gaureanu, propus de grupul senatorial al PNL, Tiberius Tanase, din partea grupului parlamentar al minoritatilor nationale, Peter Zsuzsanna, propusa de UDMR, Ciprian Ciucu, din partea Asociatiei pentru apararea drepturilor omului in Romania - Helsinki, Landany Laszlo Zsolt si Xenia Cosette Teodorescu, nominalizati de Asociatia Nationala a Functionarilor Publici, Viorel Miron, din partea Asociatiei Oraselor din Romania, Simona Maya Teodoroiu, nominalizata de Ministerul Justitiei si Catalin Antoanid Dumitru, propus de Ministrul Finantelor. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro