Pompierul-erou, inmormantat cu onoruri militare. Numele lui Marius Daniel Fripis va fi dat Detasamentului ISU Constanta Oras

Pompierul-erou, inmormantat cu onoruri militare. Numele lui Marius Daniel Fripis va fi dat Detasamentului ISU Constanta Oras

Incadrat la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dobrogea" al judetului Constanta, Detasamentul de pompieri Constanta Oras, inca din 2006, in functia de comandant de echipaj, colegul nostru a ramas devotat Armei in tot acest timp, participand la numeroase misiuni in care si-a smuls semenii din ghearele mortii. Cu trasaturi alese de caracter, subofiterul si-a pus timp de noua ani priceperea si puterea in sprijinul celor aflati in dificultate, remarcandu-se prin tenacitate si profesionalism la misiunile complexe la care a participat, umar la umar, alaturi de coechipierii sai. Nascut la data de 09 mai 1973 in Constanta, intr-o familie de oameni gospodari, in mijlocul careia a fost inconjurat de multa dragoste si de la care a primit o buna educatie, mostenind nu numai cinstea si omenia, dar si respectul pentru munca. Subofiterul a fost incadrat la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dobrogea" al judetului Constanta din anul 2006, din sursa externa, cu gradul de plutonier major, ocupand functia de comandant de echipaj in cadrul Detasamentului de Pompieri Constanta Oras, functie pe care a detinut-o pana in prezent.

acum 63 luni (1 Sep 2015)

Pompierul-erou Marius Daniel Fripis (42 ani) a fost inmormantat marti, 1 septembrie, la Constanta cu onoruri militare. Slujba religioasa a fost oficiata de arhiepiscopul Teodosie al Tomisului, alaturi de un sobor de preoti, la Catedrala Sfintii Petru si Pavel. Secretarul de stat MAI Raed Arafat a dat citire ordinului de inaintare in grad de sublocotenent a lui Daniel Fripis, care a lasat in urma o familie devastata.

Pompierul a mers sambata dimineata la o interventie la o gospodarie din Constanta, unde o butelie GPL abia montata luase foc. Fiind comandant de echipaj, Daniel Fripis a fost primul care a patruns in curte si exact in momentul in care a ajuns langa butelie, aceasta i-a explodat in fata. Colegul care era cu un pas in urma sa a scapat cu viata pentru ca nu apucase sa treaca de coltul casei.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Dobrogea Constanta a trimis la fata locului un echipaj de interventie in urma apelului venit la ora 11.26, prin 112, de pe strada Tabla Butii. Era tatal unui baiat de 19 ani, proaspat student la Universitatea Maritima Constanta.

Numele pompierului-erou este Dan Fripis, el fiind sotul ziaristei Betty Fripis, care a facut parte din echipa de la Constanta a ziarului "Adevarul", iar actualmente este avocat in Baroul Constanta.

ISU Dobrogea a arborat pe pagina sa de Facebook un semn de doliu, in memoria pompierului-erou Dan Fripis, seful echipajului de interventie.

ULTIMA MISIUNE

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Dobrogea Constanta a dat publicitatii un comunicat in care arata cum s-a intamplat tragedia.

"Astazi, 29 august, in jurul orei 11.26, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Dobrogea al judetului Constanta a fost anuntat telefonic, prin sistemul national unic pentru apeluri de urgenta 112, asupra faptului ca in curtea unei locuinte din municipiul Const... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro