Pompierul care se descarca de greutatile meseriei prin pictura. "De cele mai multe ori particip la misiunile de descarcerare"

Pompierul care se descarca de greutatile meseriei prin pictura.

Plutonierul-major Andrei Moga lucreaza de 11 ani la Detasamentul de Pompieri din Timisoara. Viata lui este legata, desigur, in cea mai mare parte, de stingerea incendiilor, de salvarea de vieti din accidente si de interventii la calamitati. LA 14 ANI, PRIMA EXPOZITIE Pompierul picteaza inca de cand era copil, iar la varsta de 13 ani a fost dat ucenic la o familie de pictori din localitatea natala: Beius, judetul Bihor.

acum 82 luni (19 Aug 2017)

Plutonierul-major Andrei Moga lucreaza de 11 ani la Detasamentul de Pompieri din Timisoara. Dar nu este un simplu pompier, i se spune "pictorul pompier", pentru ca deseneaza de cand se stie. Viata lui este legata, desigur, in cea mai mare parte, de stingerea incendiilor, de salvarea de vieti din accidente si de interventii la calamitati. Desi este absolvent al Facultatii de Arte din Timisoara, Andrei Moga s-a facut, totusi, pompier. Spune ca a ales sa imbratiseze aceasa meserie, deloc simpla, pentru ca a crescut intr-o familie de militari de cariera. Nu am ales scoala militara, ci una de arte, care este mai libertina. Dar eu prin arta ma detasez cumva de ceea ce intalnesc zilnic in meseria de pompier, mai ales ca, de cele mai multe ori, sunt pe descarcerare. Noi suntem buni la toate, de la prim ajutor la calamitati, incendii, accidente. LA 14 ANI, PRIMA EXPOZITIE Pompierul picteaza inca de cand era copil, iar la varsta de 13 ani a fost dat ucenic la o familie de pictori din localitatea natala: Beius, judetul Bihor.

"Desenam si mazgaleam de mic. Parintii si apropiatii au observat ca am inclinatii pentru aceasta arta si m-au dat ucenic la o familie de pictori, sot si sotie, care din asta traiau. Apoi, am urmat cam tot ce se putea pe linie de arta, de la scoli populare pana la facultate", si-a explicat parcursul in pictura Adrian Moga, fost ucenic si al maestrului Stefan Popa Popa's. TEMA FAVORITA: "FOCUL" Ca pompier, in 11 ani de activitate, Moga a participat la toate tipurile de interventii. Asa se face ca a inceput sa imbine cele doua vieti ale sale si sa picteze o serie de tablouri care au ca tema focul. "Initial nu credeam ca o sa fie cineva interesat de astfel de subiecte. Pot sa spun ca munca de pompier si cea de pictor se impaca foarte bine la mine", a adaugat Moga. SI-A FACUT ATELIER DE PICTURA In urma cu un an, Andrei Moga a fondat un atelier de pictura, pe care il si coordoneaza. Astazi are aproape 70 de artisti amatori, pe care-i invata, ii sfatuiest... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro