Pompierii ISU supravegheaza locul incendiului de la clubul Bamboo

Pompierii ISU supravegheaza locul incendiului de la clubul Bamboo

Principalele aspecte urmarite au vizat: exploatarea instalatiilor electrice, functionarea iluminatului pentru marcarea cailor de evacuare, functionarea mijloacelor tehnice de aparare impotriva incendiilor, obstructionarea cailor de evacuare, instructajul angajatilor, obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu si existenta planurilor de evacuare in caz de incendiu. Bilantul incendiului: 44 de raniti Incendiul din Clubul Bamboo a fost anuntat la dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta sambata la ora 03.32, iar primele echipaje de interventie au ajuns la fata locului la ora 03.47, potrivit Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU). La locul incendiului au fost mobilizate 29 de autospeciale de stingere a incendiilor, patru autospeciale de interventie la inaltime, 28 de echipaje SMURD de prim ajutor si terapie intensiva mobila, 26 de ambulante ale Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, un punct de comanda mobil, patru autospeciale pentru transport personal si victime multiple, un echipaj de scafandri cu barca, doua spitale mobile, trei autospeciale de descarcerare.

acum 80 luni (22 Jan 2017)

UPDATE Catalin Dancu, avocatul reprezentantilor clubului Bamboo, sustine ca incendiul care a mistuit clubul Bamboo a fost pus, el argumentand cu faptul ca angajati ai clubului ar fi semnalat prezenta unor persoane necunoscute in zona fostei sali de fitness a localului, folosita in prezent ca depozit. Toti angajatii au intervenit si persoanele clienti care fumau fie imediat au fost obligati sa stinga tigarile fie au fost evacuati, pentru ca clubul Bamboo detine un loc privat in care se poate fuma conform standardelor, deci nu era nevoie sa se fumeze in club", a afirmat Dancu dupa audierile de la Politia Capitalei. Am dat niste date si informatii fata de persoane pe care noi le consideram ca si echipa de lucru straine clubului. Anchetatorii au declarat ca, din datele de pana acum, nu exista indicii ca incendiul sa fi fost declansat de o mana criminala.

Ei au spus ca fac audieri incepand de sambata, ca au luat documente de la ISU, Primaria si Politia Locala Sector 2, precum si de la spitalele in care au ajuns cei din local in urma incendiului si ca il vor cita si pe patronul clubului.

Audierile au inceput de sambata, fiind date declaratii de angajati si clienti ai clubului.

Un numar de patru persoane aflate in clubul Bamboo care a fost distrus de incendiu sambata dimineata mai sunt internate in prezent la Spitalele Floreasca si Pantelimon din Capitala, a declarat pentru News.ro secretarul de stat Raed Arafat.

Arafat a precizat ca trei persoane sunt internate la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca si o persoana la Spitalul Clinic de Urgenta "Sfantul Pantelimon".

Doua autospeciale de stingere cu apa si spuma, o ambulanta SMURD si o autospeciala pentru descarcerare au ramas duminica dimineata la locul incendiului de la clubul Bamboo, dar in continuare nu este sigur accesul pompierilor in interior.

Ca urmare a evaluarii efectuate de specialisti ai... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro