Poluare masiva pe Dunare cu peturi si butoaie de hidrocarburi. Garda de Mediu nu a stabilit inca vinovatii

Poluare masiva pe Dunare cu peturi si butoaie de hidrocarburi. Garda de Mediu nu a stabilit inca vinovatii

Amenzi de pana la 20.000 de lei Un alt galatean sustine ca Dunarea a ajuns un depozit de gunoie si deseuri, iar autoritatile trebuie sa actioneze inainte ca fluviul sa se transforme intr-o focar de infectie. Autoritatile de mediu nu au deloc o sarcina usoara, pentru ca este greu de stabilit acum cine a fost atat de inconstient, incat sa arunce butoaie de hidrocarburi in apa.

acum 49 luni (10 Mar 2016)

Galatenii care se plimba in aceste zile pe Faleza Inferioara a Dunarii au parte de o priveliste dezolanta. Mai multe butoaie de hidrocarburi, mii de peturi din plastic, la care se adauga numeroase crengi si trunchiuri de copaci purtate de fluviu plutesc in apropierea malului Dunarii. Autoritatile galatene nu au aflat inca cine este responsabil de poluarea produsa pe Dunare, dar o serie de controale au fost demarate. Preconizam ca aceasta sa se incheie in luna aprilie 2016", ne-a declarat comisarul sef al Garzii de Mediu Galati, Daniel Mocanu.

Galatenii sunt siderati de ce se intampla, dar mai ales de lentoarea cu care autoritatile actioneaza pentru a rezolva problema poluarii de pe Dunare. Faleza Inferioara este o zona extrem de circulata, galatenii venind zilnic aici cu copii sau animalele de companie pentru a se plimba.

Privelistea pe care o ofera in aceste zile Dunarea, dar mai ales mirosul pestilential care vine de la deseurile ce se tot acumuleaza langa mal au starnit o reactie de revolta in randul oamenilor. Vorbim de luni de zile si ele se tot acumuleaza. E normal, pentru ca e copil, dar cum o mai pot lasa eu sa faca asta acum, atat timp cat se poate imbolnavi de la ce reziduri s-au scurs in apa din butoaiele alea care plutesc.

Amenzi de pana la 20.000 de lei

Un alt galatean sustine ca Dunarea a ajuns un depozit de gunoie si deseuri, iar autoritatile trebuie sa actioneze inainte ca fluviul sa se transforme intr-o focar de infectie.

"Eu locuiesc in zona de 40 de ani. Cineva trebuie sa vina si sa stabileasca cine e vinovat de situatia asta si sa le adune de aici", ne spune si Daniel Toderita (71 de ani).

Autoritatile de mediu nu au deloc o sarcina usoara, pentru ca este greu de stabilit acum cine a fost atat de inconstient, incat sa arunce butoaie de hidrocarburi in apa. Cat priveste miile de peturi din plastic care plute... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro