Politistul mutilat in exploziile de la Sighet s-ar putea recupera. O clinica din Thailanda ii da aceasta sansa

Politistul mutilat in exploziile de la Sighet s-ar putea recupera. O clinica din Thailanda ii da aceasta sansa

A fost singura care a studiat dosarul lui si ne-au spus ca daca are vreo sansa, ne vor da acceptul, dar daca nu, nu are rost, pentru ca e vorba de multi bani. Tratamentul se ridica la 22.500 de dolari, dar pe langa asta mai sunt costurile de transport, pentru doua persoane, el si insotitor, si separat, costurile de cazare pentru insotitor. Tot atunci au mai fost raniti, in prima deflagratie - sapte tinere, iar in cea de-a doua - 10 oameni, printre care loctiitorul comandantului de la Detasamentul de Pompieri Sighetu Marmatiei, adjunctul sefului politiei Municipiului Sighetu Marmatiei, directorul societatii Berg Gaz Sighet, patronul localului, un pompier, un notar, doi angajati al companiei de gaz si doi politisti.

acum 65 luni (17 Sep 2015)

Arsurile suferite pe 80 la suta din suprafata corpului au lasat urme adanci, si nu doar pe piele. La un pas sa-si piarda viata, Darius Perhaita, fost ofiter la investigatii criminale, a supravietuit cumplitului accident, insa viata lui nu mai e la fel. Aproape orb, tot ce-si mai doreste acum e sa poata sa vada, sa se recupereze macar partial, atat cat sa nu depinda total de altii. Dar cel mai important, dupa cum spune el si sotia lui, vrea sa-si poata vedea copiii. Din cauza faptului ca nu a fost oxigenat, creierul a suferit leziuni, iar din aceasta cauza se misca cu foarte mare greutate.

Copiii, afectati emotional din cauza accidentului

Darius Perhaita a suferit arsuri pe 80 % din suprafata corpului in urma unei deflagratii ce a avut loc la Sighetu Marmatiei, in urma cu mai bine de trei ani. A doua zi dimineata, echipajele venite sa faca cercetarea la fata locului au fost oprite brutal de o a doua explozie, care a facut alte 10 victime, pentru ca nimeni nu oprise gazele. Dupa accident, Darius a stat mai multe luni in spital, insa atat a fost tot ce s-a putut face pentru el, pana acum. Cel mai dureros este insa, mai spune sotia lui, sa-i vada pe cei mici ca sufera si ca au trebuit sa se maturizeze prea brusc. Cred ca ai 100 de ani ca aproape ti s-a rupt gatul - vorbea despre cicatricea lui care se vede pe gat. Imediat dupa accident avea cosmaruri, pentru ca era foarte atasat e noi, eram tot timpul impreuna, aveam multe activitati, iar apoi, brusc, s-a rupt de noi de amandoi.

Operatia la clinica din Thailanda ar putea fi salvarea vederii lui Darius

Oamenii insa nu au cedat. Au spus ca nu se poate face mai mult. A fost singura care a studiat dosarul lui si ne-au spus ca daca are vreo sansa, ne vor da acceptul, dar daca nu, nu are rost, pentru ca e vorba de multi bani. Tratamentul se ridica la 22.500 de dolari, dar pe langa asta mai sunt costurile de transport, pentru ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro