Politistii isi cer pensionarea cu zecile. Lider de sindicat: "Din cei 40.000 de politisti, vorbim de 10 cazuri de , personaje agreate de sistem"

Politistii isi cer pensionarea cu zecile. Lider de sindicat:

Liderul SNPPC Dumitru Coarna afirma, in urma cu doua zile, pe un post de televiziune: "comisarul-sef de la Slatina, Popescu Alina, a fost adusa la 1 ianuarie la MAI, i-au majorat salariul, consistent, au tinut-o fix 6 luni, cat zice legea, au pensionat-o la 44 de ani si au reincadrat-o pe aceeasi functie, deci pensie zece mii de lei si, acum, cu salariul, trece de douazeci de mii lei.

acum 36 luni (1 Aug 2017)

Numele Alina Popescu, subsecretar de stat in Ministerul Internelor, pensionata dupa caderea Guvernului Grindeanu, desi nu are decat 44 de ani, si reangajata ca si consilier al aceluiasi ministru Carmen Dan, ca personal contractual, a facut inconjurul televiziunilor si Internetului. Liderul SNPPC Dumitru Coarna afirma, in urma cu doua zile, pe un post de televiziune: "comisarul-sef de la Slatina, Popescu Alina, a fost adusa la 1 ianuarie la MAI, i-au majorat salariul, consistent, au tinut-o fix 6 luni, cat zice legea, au pensionat-o la 44 de ani si au reincadrat-o pe aceeasi functie, deci pensie zece mii de lei si, acum, cu salariul, trece de douazeci de mii lei.

Urmarea este ca, spune un alt lider de sindicat, Cristel Iotu, liderul politistilor din Olt, lumea vorbeste acum de pensii nesimtite pentru politisti, desi e vorba de "10 cazuri care au fost posibile tot cu acordul lor".

"La momentul asta au profitat 5-10-20 de exemple la nivel national. Din astia 40.000, au iesit 10 cu pensii nesimtite printr-un artificiu facut tot de ei la minister, printr-o modificare nu a legii pensiilor, ci a Statutului Politistului. Si a dat prilejul ca anumite personaje care au fost agreate politic si numite in functii de secretar de stat sa se pensioneze la o varsta sub limita de 45 ani. Aici e artificiul politic, dar marea majoritate care mai sunt in sistem - si nu mai sunt multi, daca mai sunt 100 la nivelul judetului Olt e bine, si agenti, si ofiteri - daca se pensioneaza nu vor avea acele pensii .

"Noi avem pensii militare de serviciu, exista de la Cuza incoace"

Pensile politistilor nu fac obiectul legilor special, cum e cazul magistratilor, celor de la Curtea de Conturi, demnitarilor etc., mai spune liderul Cristel Iotu. E drept, in prezent, la calculul pensiei se tine cont de totalul veniturilor, impozitate, de altfel, iar propunerea pentru viitor este aceea ca pensia sa se calculeze raportat doar la ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro