Politistii din Seattle au impuscat mortal o femeie de culoare care era insarcinata, chiar la ea in casa, sub ochii copiilor. Oamenii legii aveau asupra lor si arme non-letale

O femeie de culoare din Seattle, care era insarcinata, a fost impuscata mortal de politisti, dupa ce a sunat la Politie pentru a raporta o tentativa de spargere locuintei sale, informeaza AFP, citat de Agerpres. Publicatia Seattle Times comenteaza ca situatia din urma cu doua saptamani este socant de similara cu ceea ce s-a intamplat duminica, doar ca de aceasta data femeia a sfarsit prin a fi ucisa de politisti.

acum 85 luni (20 Jun 2017)

O femeie de culoare din Seattle, care era insarcinata, a fost impuscata mortal de politisti, dupa ce a sunat la Politie pentru a raporta o tentativa de spargere locuintei sale, informeaza AFP, citat de Agerpres.

Politia din Seattle a raspuns, duminca, unui apel al femeii care sunase sa anunte o tentativa de intrare prin efractie in apartamentul ei. La un moment dat, femeia a scos un cutit si cei doi agenti de politie au impuscat-o mortal.

Rudele au identificat-o pe femeie drept Charleena Lyles, in varsta de 30 de ani, potrivit Seattle Times. Membrii familiei femeii au declarat ca aceasta era insarcinata in cateva luni si ca suferea de tulburari psihice. Acestia au mai declarat ca femeia se temea ca autoritatile ii vor lua copiii, dintre care unul sufera de sindromul Down.

Politia a deschis o ancheta pentru a stabili daca se justifica recurgerea la forta de catre cei doi agenti, trimisi in concediu administrativ pe durata investigatiei, a indicat politia din Seattle. De ce nu au putut folosi un Taser (un pistol cu electrosocuri) impotriva ei?", s-a intrebat Monika Williams, sora Charleenei Lyles, la televiziunea locala Kiro7.

Politia a declarat ca cei doi ofiteri erau echipati cu arme non-letale in timpul operatiunii, dar ca niciunul dintre ei nu avea asupra sa un Taser.

In urma cu doua saptamani, politia din Seattle a raspuns unui apel de violenta domestica la locuinta Charleenei Lyles. Cu toate ca agentii au declarat ca s-au temut pentru siguranta lor, au reusit sa o convinga pe Lyles, care era foarte agitata, sa lase foarfecele din mana. Publicatia Seattle Times comenteaza ca situatia din urma cu doua saptamani este socant de similara cu ceea ce s-a intamplat duminica, doar ca de aceasta data femeia a sfarsit prin a fi ucisa de politisti.

Primarul din Seattle, Ed Murray, a calificat incidentul drept o "tragedie" si a promis o "ancheta completa", subliniind ca politistii din oras sunt instruiti in ceea ce... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro