Politisti care au devenit infractori. Cum au ajuns sa abuzeze de functie pentru a obtine sume importante de bani

Politisti care au devenit infractori. Cum au ajuns sa abuzeze de functie pentru a obtine sume importante de bani

Comisarul de Politie Mircea Rusu, sef al Sectiei 6 Politie Rurala Tecuci din cadrul Politiei municipiului Tecuci, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu, alaturi de acesta urmand sa raspunda penal si seful Politiei municipiului Tecuci, Florin Balcan, acuzat de infractiunea de omisiune a sesizarii. Tribunalul a mentinut sechestrul asigurator pe un autoturism, marca BMW, apartinind lui Nicolae Raducanu, iar de la cei trei inculpati amintiti au fost confiscate 6.700 de pachete de tigari "Plugarul" si "Ashima", fiind obligati sa plateasca si cheltuieli de judecata in suma de 3.000 de lei.

acum 96 luni (13 Apr 2016)

Comisarul de Politie Mircea Rusu, sef al Sectiei 6 Politie Rurala Tecuci din cadrul Politiei municipiului Tecuci, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu, alaturi de acesta urmand sa raspunda penal si seful Politiei municipiului Tecuci, Florin Balcan, acuzat de infractiunea de omisiune a sesizarii.

Politisti, pe post de bodyguarzi

Procurorii anticoruptie sustin ca, pe 22 ianuarie 2014, politistul fotomodel Mircea Rusu le-ar fi cerut in mod nelegal subordonatilor sai, agentul sef adjunct Claudiu Andrei si agentul sef Lucian Isabel Dobri, ca, in afara atributiilor de serviciu ale acestora, stabilite pentru ziua respectiva, dar utilizand calitatea lor de politisti (incluzand uniforma si insigna de politist), sa-l insoteasca pe un prieten al sau, in masina pusa la dispozitie de acesta, intr-o comuna din judetul Galati.

Claudiu Andrei si Lucian Isabel Dobri urmau sa-i asigure acestuia "protectia" in rezolvarea unei probleme personale legate de ridicarea de la o banca, a unei sume importante de bani.

"In acelasi context, inculpatul Balcan Florin, in calitate de sef al Politiei municipiului Tecuci, luand la cunostinta de savarsirea de catre cei trei inculpati, subordonatii sai, a unor fapte prevazute de legea penala, in legatura cu serviciul in cadrul caruia isi indeplinea sarcinile, a omis sesizarea, de indata, a organelor de urmarire penala", au precizat procurorii anticoruptie in rechizitoriu.

Sprijineau contrabandistii de tigari pentru o parte din bani

Daniel Necula, agent de politie in cadrul Serviciului Politiei de Frontiera Galati, este judecat in prezent alaturi de alte sase persoane pentru contrabanda cu tigari.

Mihaita Tentiuc a fost obligat la plata catre ANAF a 755.000 de lei, in timp ce Nicolae Raducanu si Razvan Ionut Raducanu trebuie sa achite 260.000 de lei catre aceeasi institutie. Act... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro