Politisti batjocoriti si agresati de infractori: "Du-te in p..a mea, ca eu te platesc pe tine", "O sa-ti dau doua-n bot si-o sa te vizitez la noapte"

Politisti batjocoriti si agresati de infractori:

"Reactia lucratorului de politie l-a iritat pe inculpatul Petreanu Nelu, care devenind nervos a inceput sa profereze injurii si amenintari la adresa acestuia, jignindu-l in diverse moduri si intrebandu-l cine este el sa-i ceara explicatii pentru ceea ce face in curtea sa, ca lui nu are nimeni ce sa-i faca, spunandu-i totodata ca "este un c..t cu ochi", de unde au venit, ca sunt niste copii si amenintandu-l totodata ca va veni la dansul sa-l aranjeze, ca o sa-l omoare si in acest fel o sa apara la televizor", se arata in rechizitoriul procurorilor care au instrumentat cazul. "Desi panicati de comportamentul violent al inculpatului, agentii de politie au profitat de situatia ivita si parasind postul de politie, au mers la autoturismul de serviciu si urcandu-se in acesta, au plecat catre Postul de Politie Puiesti, pentru a sesiza cele intamplate in incinta postului de politie" Acuzat de ultraj si violare de domiciliu, agresorul a fost retinut, ulterior fiind arestat preventiv timp de trei luni.

acum 66 luni (12 Dec 2017)

Limitele de pedeapsa mici (diminuate dupa intrarea in vigoare a Codului Penal din 2014), atitudinea cooperanta a agresorilor, lipsa antecedentelor sunt invocate cel mai frecvent in stabilirea cuantumului pedepselor in cazul inculpatilor care ultragiaza "oamenii legii".

Cazul Pogonesti: Sef de post si sotia atacati la locuinta de serviciu: "O sa ardeti ca sobolanii"

Seful Postului de Politie Pogonesti, din judetul Vaslui, Bogdan Balan, si sotia acestuia au fost victimele unui scandalagiu din localitate, Vasile Andrei. A mai fost condamnat de trei ori de Judecatoria Barlad, insa, de fiecare data, doar cu amenzi penale. Femeia a declarat sefului de post ca a fost batuta de sotul sau cu pumnii si picioarele, precum si cu un levier, a fost legata de un copac, existand si alte situatii in care a fost victima violentelor in familie, fiind transportata cu salvarea la spital . Aceasta a solicitat internarea sa intr-un centru de protectie , fiindu-i teama pentru viata sa si a copiilor.Banuind ca seful de post ii va interna familia, Vasile Andrei a inceput sa-i adreseze sefului de post cuvinte jignitoare, spunandu-i ca este "un prost, ca intretine relatii intime cu sotia sa si ca va avea el grja de dansul".

Cunoscandu-l ca o persoana violenta, cu care cu ani in urma a mai avut un conflict, in urma caruia agentul de politie a fost nevoit sa faca uz de arma, politistul a telefonat sotiei, cerandu-i sa nu iasa din locuinta, sa asigure usa si sa-l sune in situatia in care il vede in apropierea locuintei pe agresor.

Sotia politistului, amenintata cu decapitarea

"Inculpatul i-a spus sa nu cumva sa aiba curajul sa iasa din curte cu copilul pentru ca in noaptea respectiva o va decapita.Totodata gesticula, avand intr-o mana o secure , iar in cealalta un bidon din plastic, ceea ce i-a creat persoanei vatamate convingerea ca este benzina si a afirmat ca le va da foc ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro