Politist campion la rezolvat dosare cu autor necunoscut: "Cel mai greu e ca oamenii, desi observa anumite detalii, au o reticenta in a discuta cu Politia"
Cel mai greu dosar Are la activ, de cand a intrat in Politie, aproximativ 250 de dosare clasificate initial cu autor necunoscut rezolvate, dar, la fel ca orice judiciarist, nu doar ca iti vorbeste cu foarte multa pasiune despre ceea ce face, insa si subliniaza, ori de cate ori are ocazia, ca munca in aceasta structura nu poate fi decat una de echipa, ca rezultatele sunt ale tuturor celor care lucreaza in dosare. Autorii, dupa ce faceau filaj ca la carte, mai ceva decat Politia, si reuseau sa stabileasca faptul ca persoanele pe care le filau detin sume mari de bani si pleaca la o anumita ora de acasa, pandeau zonele in care urmau sa comita infractiunea, asteptau ca barbatul sa plece din locuinta, iar apoi, la 6 dimineata, intrau in locuinta, peste persoanele de sex feminim care ramaneau acasa si peste copii, pretindeau ca sunt politisti, ca efectuau perchezitii.
Campania "Romania infractorilor necunoscuti" continua cu povestea inspectorului de politie Florin Barbulescu, unul dintre politistii care au rezolvat multe dosare clasificate initial cu autor necunoscut. Totul a inceput in clasa a X-a, cand o colega a venit si l-a intrebat daca nu vrea sa "scape" de cateva ore: colega era membra a unui ONG care asigura consiliere victimelor traficului de persoane si aveau o sceneta in care politistul de azi a jucat atunci rolul unui traficant de persoane.
A terminat in 2010 Academia de Politie si a inceput "de jos", de la Biroul de Ordine Publica din mediul rural din cadrul IPJ Ialomita. Isi aminteste exact cum a fost prima cercetare la fata locului, intr-o comuna de langa Slobozia, la un furt de porci, o experienta cel putin inedita, "mai ales ca, fiind din Bucuresti, nu avusesem contact cu ce inseamna politia in mediul rural".
Cel mai greu dosar
Are la activ, de cand a intrat in Politie, aproximativ 250 de dosare clasificate initial cu autor necunoscut rezolvate, dar, la fel ca orice judiciarist, nu doar ca iti vorbeste cu foarte multa pasiune despre ceea ce face, insa si subliniaza, ori de cate ori are ocazia, ca munca in aceasta structura nu poate fi decat una de echipa, ca rezultatele sunt ale tuturor celor care lucreaza in dosare.
"Mandria" profesionala este un dosar in care a muncit alaturi de colegi mai bine de un an, din ianuarie 2014 si pana in martie 2015. Autorii, dupa ce faceau filaj ca la carte, mai ceva decat Politia, si reuseau sa stabileasca faptul ca persoanele pe care le filau detin sume mari de bani si pleaca la o anumita ora de acasa, pandeau zonele in care urmau sa comita infractiunea, asteptau ca barbatul sa plece din locuinta, iar apoi, la 6 dimineata, intrau in locuinta, peste persoanele de sex feminim care ramaneau acasa si peste copii, pretindeau ca sunt politisti, ca efectuau perchezitii. "Am inceput sa mer... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro