Politicile agresive ale Rusiei in epoca Putin first. Iulian Chifu: Moscova nu are nicio intentie sa opreasca macelul din Siria
> O Rusie a lui Putin revizionista si revansarda care-si ingenuncheaza propriul cetatean cu simplul motiv de a ii face pe plac liderului incremenit in proiect care a atins varsta pensionarii la termen, la 65 de ani, in anul in care cei mai tineri alegatori ai sai s-au nascut cand el abia prelua puterea la Kremlin. Putin se bate cu sine, cu legitimitatea si credibilitatea unui mandat de tranzitie, in care ar trebui sa-si promoveze succesorul, asta in timp ce echipa sa in lipsa de idei si de solutii recurge la cele mai ieftine formule de a atrage atentia ca sunt alegeri si de a aduce votantul la urne, sa-l imputerniceasca din nou pe Putin. Nu exista proiect, iar la raport - niciodata prezentat de catre presedinte - vine cu o stagnare deplina si sanctiuni interminabile, cu incalcarea dreptului international si izolare, cu prabusirea prestigiului si acuzatia de complicitate si responsabilitate la nivelul armelor chimice siriene, al celor nucleare si balistice nord-coreene, cu responsabilitatea pentru macelarirea civililor in Siria si Estul Ucrainei, cu prabusirea demografica cu precadere a elementului rus, cu fuga de creiere si disperarea natiunii. Sanctionarea Ucrainei din ambitie, pentru a-l arata pe Putin puternic, pe banii contribuabilului rus In cel mai mare caz de arbitraj global desfasurat la Stockholm, la Curtea de Arbitraj, la 22 decembrie (furnizari de gaz) si 28 februarie (tranzit de gaz), intre Rusia si Ucraina, Naftogaz Ucraina a castigat in fata gigantului Gazprom fara drept de apel. Dincolo de campania electorala si imaginea construita de specialistii in comunicare ai lui Putin, anularea unilaterala a contractului in vigoare, cu riscul platii unor despagubiri usturatoare, ca si nerespectarea hotararii Curtii de Arbitraj, care antreneaza costuri directe si de imagine majore, dar si de credibilitate ca furnizor, motivatia tuturor acestor demersuri costisitoare ar fi una mai speciala. Oficialii de intelligence americani si sud coreeni au confirmat, potrivit The Washington Post, ca oamenii de stiinta de la Makeyev au ajuns, sunt platiti si lucreaza in calitate de consultanti pentru programul de rachete nucleare al Coreei de Nord. Saltul tehnologic din 2017 a venit cu testul de la sfarsitul lui noiembrie, cand a lansat racheta cu raza lunga de actiune care a atins altitudinea de 2.800 de mile - de 10 ori mai mult decat orbita Statiei Spatiale Internationale - si s-a prabusit in Marea Japoniei dupa 50 de minute de zbor.
>
O Rusie a lui Putin revizionista si revansarda care-si ingenuncheaza propriul cetatean cu simplul motiv de a ii face pe plac liderului incremenit in proiect care a atins varsta pensionarii la termen, la 65 de ani, in anul in care cei mai tineri alegatori ai sai s-au nascut cand el abia prelua puterea la Kremlin.
Un Putin tot mai nesigur si vulnerabil preia puterea cand numai desenele si graficele pe pereti, filmuletele cu virtuale rachete inteligente si clipurile de promovare cu rusoaice decoltate mai aduc lumea la vot intr-un scrutin fara miza, fara emotie si fara speranta pentru majoritatea rusilor, convinsi ca Putin va castiga cu 80-85% din voturi sau cat vrea el, fara contracandidat. Putin se bate cu sine, cu legitimitatea si credibilitatea unui mandat de tranzitie, in care ar trebui sa-si promoveze succesorul, asta in timp ce echipa sa in lipsa de idei si de solutii recurge la cele mai ieftine formule de a atrage atentia ca sunt alegeri si de a aduce votantul la urne, sa-l imputerniceasca din nou pe Putin. Asta si prin incetarea brusca si unilaterala a contractelor cu Ucraina, pentru a o pedepsi pentru victoria impotriva Gazprom la Curtea de Arbitraj de la Stockholm, cu pretul unor noi sume de platit peste cele 2,56 miliarde de dolari deja consemnate, dar si pentru a-l arata tare, nemilos si infricosator in razbunarea sa pe Tarul Putin contra oricui i se opune. Si tot aici responsabilitatea directa si sprijinul acordat programului nuclear si balistic nord-coreean este egalata ca nivel reprobabil de politica anti-umana si impotriva regulilor dreptului international doar de situatia din Siria, unde tolereaza agresiunea, blocheaza rezolutiile consiliului de securitate si acopera loviturile cu arme chimice asupra civililor.
O Rusie revizionista fata de dreptul international si revansarda, care incalca si tratatul de neproliferare nucleara si al rachetelor balistice, dar care incalca explicit si tratate precum cel pentru arme cu ra... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro