"Politica" clementei fata de autorizatiile de incendiu: dezastrul de la Balotesti

Decizia Parlamentului de a prelungi pana in decembrie termenul pana la care patronii de localuri trebuie sa obtina autorizarea pentru securitate la incendiu are consecinte nefaste. Flacarile uriase au mistuit in total o suprafata de 7.000 de metri patrati de cladire, iar fumul dens s-a vazut, de la zeci de kilometri distanta. Legislatia prevede dotarea spatiilor cu instalatii de detectie, semnalizare, alarmare in caz de incendiu, precum si instalatie automata de stingere", a explicat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile. De parca n-ar fi fost de ajuns, alesii au stabilit ca persoanele care au depus pana la data de 30 septembrie 2017 documentatia pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu sau au proiecte in avizare pentru finantare, sunt exceptati de la aplicarea amenzilor.

acum 48 luni (28 Jun 2017)

Decizia Parlamentului de a prelungi pana in decembrie termenul pana la care patronii de localuri trebuie sa obtina autorizarea pentru securitate la incendiu are consecinte nefaste. O fabrica de mobila si un depozit de mase plastice din Balotesti, fara autorizatii legale de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, s-au facut scrum, marti seara, in urma unui incendiu puternic.

Flacarile uriase au mistuit in total o suprafata de 7.000 de metri patrati de cladire, iar fumul dens s-a vazut, de la zeci de kilometri distanta.

Firma careia ii apartineau cele doua depozite, Prestige Mob SRL, detinuta de omul de afaceri turc Ali Avci, nu avea autorizatie de securitate la incendiu. Mai mult, in fabrica nu existau sisteme de alarmare in caz de incendiu si nici instalatii de aparare impotriva acestora. La ultimul control, pompierii au constatatat nu mai putin de 17 nereguli pentru care a fost acordata o amenda in valoare de 15.500 de lei, potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov. Legislatia prevede dotarea spatiilor cu instalatii de detectie, semnalizare, alarmare in caz de incendiu, precum si instalatie automata de stingere", a explicat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile. Lasate sa functioneze dupa bunul plac, adica "pe propria raspundere", fara autorizatie de securitate la incendiu, pana la finalul anului trecut si, ulterior, pana la 30 iunie 2017, localurile au mai primit, recent, un cadou de la Parlament. In mai 2017, deputatii au adoptat OUG 17/2016, prorogand pana la data de 30 septembrie termenul pana la care se poate obtine autorizatia de securitate la incendiu.

De parca n-ar fi fost de ajuns, alesii au stabilit ca persoanele care au depus pana la data de 30 septembrie 2017 documentatia pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu sau au proiecte in avizare pent... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro