Politia, vinovata pentru tragedia de pe "Hillsborough"

Politia, vinovata pentru tragedia de pe

Justitia din Regatul Unit a stabilit, ieri, ca cei 96 de fani ai lui Liverpool au murit din cauza autoritatilor din South Yorkshire La 15 aprilie 1989, partida dintre Liverpool si Nottingham Forest, din semifinalele Cupei Angliei, avea sa devina un alt caz tragic pentru fotbalul din Regatul Unit.

acum 89 luni (27 Apr 2016)

Justitia din Regatul Unit a stabilit, ieri, ca cei 96 de fani ai lui Liverpool au murit din cauza autoritatilor din South Yorkshire

La 15 aprilie 1989, partida dintre Liverpool si Nottingham Forest, din semifinalele Cupei Angliei, avea sa devina un alt caz tragic pentru fotbalul din Regatul Unit.

Acces peste masura

Stadionul "Hillsborough", din Sheffield, a fost cel care a gazduit acest joc, in timpul caruia aveau sa-si piarda viata 96 de fani ai lui Liverpool, iar alte 766 de persoane au fost ranite, dupa crearea unei busculade.

Ieri, abia dupa 27 de ani de la tragedie, raportul oficial al evenimentelor din 15 aprilie 1989 a stabilit: vinovatii pentru acest episod sunt autoritatile si politia din South Yorkshire.

Au masluit dovezi

Politia a incercat inca din 1991 sa distruga probele care o incriminau, stabilind verdictul celor 96 de decese ca fiind accidentale.

+O investigatie cu care s-a laudat Antena 3 se dovedeste un fas de

+Ne-au tradat, ne-au transat, ne-au vandut. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro