Politia Romana, la un pas de revolta. Politistilor operativi li s-au taiat 700 de lei pe luna

Politia Romana, la un pas de revolta. Politistilor operativi li s-au taiat 700 de lei pe luna

Munca la negru, sau o forma de sclavie Aceasta nemultumire a politistilor a izbucnit ultima oara la Suceava unde aproximativ 60 de politisti dintre cei 100 aceste interventii de la domiciliu si-au anuntat sefii ca nu mai lucreaza in afara programului. Liderul de sindicat din Suceava, Bogdan Banica, a afirmat ca politistii au intocmit rapoarte de refuz de a asigura permanenta de la domiciliu, si ca nu pot fi obligati sa munceasca, intrucat poate fi considerata "munca la negru" sau chiar "o forma de sclavie".

acum 68 luni (25 Jan 2018)

Politistii din toata tara sunt la un pas de revolta. De altfel, in unele judete acestia refuza deja sa raspunda la apeluri de urgenta cand sunt in timpul liber. Oamenii legii sunt suparati pentru ca statul le-a taiat sporul pe care il primeau daca erau chemati de acasa la serviciu. "De la 1 ianuarie oamenii nu mai sunt platiti pentru interventia la domiciliu. Programarea, intocmirea unui orar pentru acest tip de interventii de catre conducerile inspectoratelor constituie un abuz. Ne-au luat dreptul de a incasa acele sume, nu mai exista nici obligatia noastra", atrage atentia sindicalistul. Dumitru Coarna sustine ca sindicatul pe care il conduce a inceput sa stranga documente si a avut o serie de intalniri pentru rezolvarea situatiei. Cred ca exista si o presiune de la IGPR (Politia Romana - n.r.) in acest sens. Daca ar exista dorinta, problema s-ar putea rezolva simplu cu plata pentru munca suplimentara, dar nu mai mult de 8 ore saptamanal", arata politistul.

Presedintele SNPPC a declarat ca a incercat sa aiba o intalnire pe aceasta problema cu noul sef al Politiei Romane, chestorul principal de politie Catalin Ionita, dar acest lucru nu s-a petrecut. Totusi am reusit sa discutam cu primul adjunct, chestorul de politie Marius Voicu", a subliniat Dumitru Coarna. "Am facut adrese catre Politia Romana si catre Ministerul de Interne, dar nu am primit nici un raspuns. O alta adresa am trimis la inspectoratele judetene prin care informam oamenii ca acest tip de servciu este ilegal conform legislatiei europene. Avem unii sefi de unitati, la Ploiesti de exemplu, care, pentru acoperirea timpului de interventie, a stabilit serviciul in ture. Sindicalistul subliniaza ca exista inspectorate judetene unde se fac programari pentru aceste servicii de interventie de la domiciliu. Apoi, in zonele mai linistite din punct de vedere infractional sau al evenimentelor, oamenii ar putea fi chemati de acasa cu conditia sa le fie platite ore suplimentare". Munca la negru, sau o forma ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro