Politia locala a animalelor - o initiativa marca Primaria Capitalei

Politia locala a animalelor - o initiativa marca Primaria Capitalei

"Strategia pentru protectia si bunastarea animalelor", proiect initiat de un grub de consilieri generali al Capitalei, prevede infiintarea, pana la sfarsitul anului, a Politiei Animalelor, ca divizie specializata in domeniul animalelor din cadrul Politiei Locale Bucuresti, impreuna cu un dispecerat municipal special. Initiatorii proiectului propun ca, in colaborare cu primariile de sector, sa fie infiintate teritorial centre de adoptii gestionate de catre serviciul de specialitate din cadrul Primariei Capitalei pentru ca cetatenii sa poata adopta animale pe principiul "adoptia langa casa", dar si mini dog-park-uri unde sa se desfasoare evenimente special dedicate animalelor.

acum 67 luni (27 Apr 2017)

"Strategia pentru protectia si bunastarea animalelor", proiect initiat de un grub de consilieri generali al Capitalei, prevede infiintarea, pana la sfarsitul anului, a Politiei Animalelor, ca divizie specializata in domeniul animalelor din cadrul Politiei Locale Bucuresti, impreuna cu un dispecerat municipal special.

Proiectul de hotarare s-a aflat, joi, pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) si a fost aprobat prin vot. Un singur "amanunt" le-a scapat initiatorilor - faptul ca, in prezent, Politia Animalelor functioneaza deja in cadrul Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), iar in cazul in care strategia pentru protectia si bunastarea animalelor ar fi aprobata in forma actuala ar contravine legislatiei in vigoare. Centre de adoptii si mini dog-park-uri

Acelasi proiect prevede transformarea adaposturilor de animale existente in centre de adoptii, dar si infiintarea de mini dog-park-uri unde sa se desfasoare evenimente special dedicate animalelor. Astfel, va exista inclusiv un spatiu de interactiune intre animale si cei care vor sa le adopte. Vor fi implementate inclusiv campanii de promovare pe retelele de socializare, dar vor fi organizate si targuri dedicate animalelor, in vederea adoptiei.

Initiatorii proiectului propun ca, in colaborare cu primariile de sector, sa fie infiintate teritorial centre de adoptii gestionate de catre serviciul de specialitate din cadrul Primariei Capitalei pentru ca cetatenii sa poata adopta animale pe principiul "adoptia langa casa", dar si mini dog-park-uri unde sa se desfasoare evenimente special dedicate animalelor.

"Pentru bunastarea animalelor si eficientizarea costurilor, optica si concentrarea eforturilor vor fi spre adoptie, si nu spre adapostire ca pana acum. Utilizarea platformelor online va fi dezvoltata cu posibilitatea de vizualizare onlin... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro