Politia a reusit sa reinstaureze controlul la Hamburg, dupa ce prima zi a summitului G20 a fost marcata de violente

Politia a reusit sambata dimineata sa reinstaureze controlul la Hamburg, dupa o zi marcata de ciocniri si incaierari cu manifestantii anticapitalisti care au incercat sa perturbe summitul G20 din oras, relateaza Reuters. Aproximativ 197 de ofiteri au fost raniti in cele doua zile de proteste din oras, iar fortele de ordine au arestat 19 oameni si au retinut cateva zeci.

acum 81 luni (8 Jul 2017)

Politia a reusit sambata dimineata sa reinstaureze controlul la Hamburg, dupa o zi marcata de ciocniri si incaierari cu manifestantii anticapitalisti care au incercat sa perturbe summitul G20 din oras, relateaza Reuters.

Aproximativ 197 de ofiteri au fost raniti in cele doua zile de proteste din oras, iar fortele de ordine au arestat 19 oameni si au retinut cateva zeci. Echipe de comando ale politiei au actionat dupa ce activistii si-au petrecut o mare parte din zi incercand sa preia controlul asupra strazilor de la peste 15.000 de politisti, incendiind, jefuind si construind baricade.

Vezi aici filmul protestelor de la Hamburg

Dupa ce reuniunile liderilor G20 s-au incheiat vineri, fortele de ordine au luat cu asalt ultimele baze ale manifestantilor, din cartierul Schanzenviertel, o zona cunoscuta pentru activismul de extrema-stanga, dar si pentru cultura ocuparii abuzive a cladirilor. In conditiile in care mai are doua luni pana la alegeri, cancelarul Angela Merkel a sperat sa consolideze rolul de lider mondial al Germaniei demostrand angajamentul sau ferm in favoarea libertatii de exprimare si de reuniune organizand summitul in centrul unui oras cunoscut pentru traditia sa radicala. Manifestantii au dat foc la masini si camioane, au spart geamurile bancilor, au jefuit magazine si au aruncat cu pietre inainte ca politia sa reuseasca sa readuca ordinea. In pofida haosului ce risca sa cuprinda orasul vineri, summitul, la care au luat parte mii de participanti din zeci de tari, s-a derulat in mare parte fara a fi afectat. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro