Poliomelita, cumplita boala eradicata in teorie, a fost redescoperita in Ucraina

Poliomelita, cumplita boala eradicata in teorie, a fost redescoperita in Ucraina

"Mie mi se pare un foarte mare risc, mai ales in contextul in care langa granita noastra exista cazuri de poliomielita, iar in Ucraina, care e asa de aproape de noi, multi romani merg la cumparaturi. Dar au fost doar cateva cazuri in Italia, nu s-a mai pomenit nicaieri de atunci, insa s-a perpetuat ideea ca acel vaccin nu e bun si atunci a inceput sa-l refuze", mai spune medicul de familie. Insa nimeni nu spune ca fetitele aveau o anumita boala, contractata dinainte de vaccin, unele manifeste, unele nu, la unele parintii au stiut de ele, la unele nu.

acum 89 luni (4 Sep 2015)

Poliomielita, boala considerata eradicata, a fost depistata recent in Ucraina, aproape de granita cu Romania.

De asemenea, oficialii din domeniul sanatatii au aratat ca in Ucraina exista un risc crescut de aparitie a unui focar, din cauza numarului mic de vaccinari. Felicia Borz, medic de familie, explica de ce este riscant pentru sanatatea copilului lipsa vaccinului.

"Mie mi se pare un foarte mare risc, mai ales in contextul in care langa granita noastra exista cazuri de poliomielita, iar in Ucraina, care e asa de aproape de noi, multi romani merg la cumparaturi.

De asemenea, aceasta explica de ce este poliomielita o boala atat de grava.

Asocierea vaccinurilor cu autismul a speriat parintii

Potrivit ei, vaccinurile stau la baza eradicarii unor boli grave, tocmai de aceea, considera ea, vacinarea copiilor si efectuarea schemei complete a imunizarii este atat de importanta. Desigur, mai arata ea, vorbim de copiii sanatosi, care nu au alte afectiuni, pentru ca asocierea serului pentru imunizare cu anumite afectiuni poate avea efecte grave asupra sanatatii.

Despre cauzele care au facut tot mai multi parinti sa refuze vaccinurile, ea are o explicatie, insa crede ca se extrapoleaza, iar deciziile parintilor pot afecta in mod negativ atat copiii, cat si familiile.

"Acum vreo cinci-sase ani, un specialist a spus ca din cauza ROR (acel vaccin Rubeola, Rujeola si Oreoin), care se face la un an, au aparut cazuri de autism. A fost o mare controversa, multe discutii si s-au gasit cateva cazuri de copii cu autism care pot fi legate de vaccin. Dar au fost doar cateva cazuri in Italia, nu s-a mai pomenit nicaieri de atunci, insa s-a perpetuat ideea ca acel vaccin nu e bun si atunci a inceput sa-l refuze", mai spune medicul de familie. Au fost cateva cazuri, dar de atunci nu s-au mai semnalat. Insa nimeni nu spune ca fetitele aveau o ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro