Polenul de ambrozie este unul dintre cele mai toxice. "Alergiile au drept cauza dezechilibrul sistemului imunitar"

Polenul de ambrozie este unul dintre cele mai toxice.

"Despre aceasta alergie s-a vorbit mult si nu doresc sa readuc in discutie aspecte cunoscute deja, ci voi incerca abordarea unor aspecte mai putin cunoscute legate de alergiile la polen in general-in final toate alergiile de sezon au aceleasi mecanisme de producere si cam aceleasi manifestari. Sunt din ce in ce mai multe voci care sustin ca prin insistenta noastra de a curata totul si de ne expune la cat mai putini microbi din mediul inconjurator nu reusim sa lasam organismul sa intre in contact cu o diversitate cat mai mare de microorganisme, si prin urmare sistemul nostru imunitar nu va fi suficient antrenat pentru a face fata stimulilor din mediu.

acum 28 luni (7 Sep 2017)

A sosit toamna si la pachet vin alergiile specifice acestui sezon, cea mai frecventa fiind alergia la ambrozie.

"Despre aceasta alergie s-a vorbit mult si nu doresc sa readuc in discutie aspecte cunoscute deja, ci voi incerca abordarea unor aspecte mai putin cunoscute legate de alergiile la polen in general-in final toate alergiile de sezon au aceleasi mecanisme de producere si cam aceleasi manifestari. Astfel e important de stiut ca alergiile au drept cauza principala un dezechilibru al sistemului imunitar si ca de fapt trebuie depistata aceasta cauza a dezechilibrului ca sa putem scapa de alergii", adauga specialistul.

Perturbarea microbiomului declansaza alergiile

"Orice mucoasa a corpului nostrum - mucoasa bucala, intestinala, a cailor respiratorii, a cailor urinare - este colonizata de o populatie distinctiva de microbi care poarta numele generic de microbiota sau microbiom. Aceste bacterii nu produc prejudicii organismului nostru, ci dimpotriva, au rolul de a educa sistemul imunitar, astfel incat acesta sa accepte proteinele din dieta precum si alergenii inofensivi din mediul ambiental".

Asadar, perturbarea microbiomului - ceea ce poarta numele de disbioza- poate conduce la declansarea alergiilor, dar si la alte boli cronice.

"Prin urmare, reechilibrarea microbiomului cu ajutorul modificarilor dietetice si prin schimbarea stilului de viata - va avea ca efect reechilibrarea sistemului imunitar".

Cauze mai putin cunoscute care favorizeaza alergiile sezoniere

Utilizarea frecventa si in exces a antibioticelor atat in copilarie cat si in perioada adulta este una din cauzele majore ale dezechilibrului sistemului imunitar. "Se stie ca utilizarea frecventa si/sau pe termen lung a antibioticelor produce disbioza atat la nivel intestinal cat si la nivelul altor mucoase (de exemplu candidoza vaginala care se... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro