Poiana Narciselor, locul fermecat in care milioane de flori infloresc in luna mai - de unde vine numele narcisei

Poiana Narciselor, locul fermecat in care milioane de flori infloresc in luna mai - de unde vine numele narcisei

Zeci de turisti vin anual in luna mai la Vad, in judetul Brasov FOTO Facebook/Poiana Narciselor Vad-Sercaia Fotografie din Poiana Vadului, din anii '60 FOTO Facebook/Poiana Narciselor Vad-Sercaia Pentru a ajunge la Poiana Narciselor se merge pe DN1 Brasov-Codlea-Persani-Sercaia, apoi de la Sercaia pe DN73A, pana in satul Vad si de aici inca 3 kilometri pe DC 107 C, drum asfaltat.

acum 63 luni (22 Apr 2015)

Cine ajunge la Vad in luna mai poate admira sute de hectare si milioane de narcise inflorite. Se spune ca mirosul florilor se simte de la sute de metri distanta.

Turistii se pot relaxa astfel intr-un adevarat paradis natural, inconjurati doar de flori, verdeata si multa liniste. Localnicii spun ca solul are ceva deosebit, de la natura, si, de aceea, an de an, florile rasar la fel de frumoase.

Rezervatia s-a pastrat pentru ca nu a fost atinsa de pesticide si de alte lucruri artificiale. Este o minune a naturii ce nu a fost alterata de mana omului", a spus Gheorghe Mermenean, locuitor din Vad.

Pe langa narcise, in aria protejata creste o mare varietate floristica care include specii vegetale de galbenele, bulbuc de munte, coada vulpii, stupita etc, dar si o fauna diversa de mamifere, pasari, reptile si amfibieni, insecte, printre care multi fluturi rari.

Nume inspirat de legenda si platou de filmare

Putini stiu de unde vine numele florilor parfumate. Termenul de narcisa vine din mitologia greaca de la un tanar frumos pe nume Narcis. Foarte preocupat de aspectul sau, se spune ca tanarul s-a indragostit de propriul chip.

Frumusetea locului i-a atras si pe producatorii de film care au ales Poiana Narciselor pentru a filma un episod din "Neamul Soimarestilor", pelicula care are la baza romanul lui Mihail Sadoveanu. Festival traditional

In fiecare an, la Vad are loc si Festivalul Narciselor, o sarbatoare ce nu trebuie ratata. La 21 mai, in ziua in care credinciosii ii sarbaroresc pe Sfintii Imparati Constantin si Elena, tinerii din Vad si din satele invecinate imbraca straie populare si se intrec in traditii si jocuri demult uitate.

Zeci de turisti vin anual in luna mai la Vad, in judetul Brasov FOTO Facebook/Poiana Narciselor Vad-Sercaia

Fotografie din Poiana Vadului, din anii '60 FOTO Facebook/Poiana Narciselor Vad-Sercaia

Pentru a ajunge la Poiana Narciselor ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro