Poezia lui Celentano, apreciata pe retelele sociale. "Sunt coplesit. Am primit telefoane din tara si mesaje din afara"

O poezie cu indemn Celentano a urcat pe scena improvizata in Fierbinti si, in stilul caracteristic, a vorbit despre Romania, tara in care oamenii cersesc la colt de strada, ai carei cetateni pleaca la munca in strainatate si "fac alte tari frumoase", a carei echipa de fotbal a fost batuta de Albania, tara care nu mai are gimnastica, in care sistemul educational este la pamant, tara pe care Europa o tine la perete, tara in care "desi nu-s autostrazi, la permise-s cozi de cozi", tara in care "moare pacientu-n drum", iar "doctorii-s plecati in pribegie", tara in care "cei ce fura milioane sunt imbracati in costume si sutane", iar puscaria este o mandrie pentru unii.

acum 91 luni (2 Dec 2016)

O poezie cu indemn

Celentano a urcat pe scena improvizata in Fierbinti si, in stilul caracteristic, a vorbit despre Romania, tara in care oamenii cersesc la colt de strada, ai carei cetateni pleaca la munca in strainatate si "fac alte tari frumoase", a carei echipa de fotbal a fost batuta de Albania, tara care nu mai are gimnastica, in care sistemul educational este la pamant, tara pe care Europa o tine la perete, tara in care "desi nu-s autostrazi, la permise-s cozi de cozi", tara in care "moare pacientu-n drum", iar "doctorii-s plecati in pribegie", tara in care "cei ce fura milioane sunt imbracati in costume si sutane", iar puscaria este o mandrie pentru unii.

Finalul mesajului insa este un indemn: "Romanie, tara mea, astazi este ziua ta/ Si in loc de o urare, din pieptutul meu de dac/ Am sa strig in gura mare/ Iarta-ma, ca nu mai fac/ Nu-i mai las sa te mai fure/ Nu-i mai las sa te injure/ Nu-i mai las sa-si bata joc/ Si de-o fi, ti-i trec prin foc/ Si sper ca in a mea viata sa te vad din nou in fata/ In fata pe harta lumii/ La-mparteala cu jupanii/ Asta e, astia suntem/ Noi la bucurie bem/ Si-ti mai spun, nu ma feresc/ Romanie, te iubesc!".

Romanii de peste hotare si din tara, emotionati de poezie

"Am primit telefoane din tara si multe mesaje din afara. Si de la tineri care au crescut fara parinti. Nu ma asteptam", a declarat Vancica pentru paginademedia.ro, cu privire la valul de reactii generat de emotia poziei scrisa chiar de el.

Vancica a mai declarat ca atunci cand a scris scenariul acestui episod special, alaturi de Mihai Bobonete, a inceput cu poezia pentru ca era "cea mai grea parte", scriind-o intr-o zi. De ce a ales o poezie sa incheie episodul special "Las Fierbinti"?

Adrian Vancica spune ca inspiratiei pozeiei lui a fost data de "stiri", fiind emotionat de mesajele pe care le-a primit de la cei care au vazut momentul. L... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro