Poezia dedicata de un preot victimelor din Colectiv: "Am descoperit tarziu, bajbaind cu lasitate, ipocrit, cum ar fi trebuit sa va iubim"

Poezia dedicata de un preot victimelor din Colectiv:

Parintele Daniel Vraciu, care scrie si poezii de o sensibilitate si expresivitate aparte, a notat, dupa tragedia de la Clubul Colectiv, urmatoarele randuri dedicate "celor ce pleaca": Celor ce pleaca de preotul Daniel Vraciu "Daca Cerul a hotarat sa plecati, nu va fie teama si nici dor de lume, de noi, de vreun copac sau nor.

acum 52 luni (6 Dec 2015)

Preotul Daniel Vraciu, care slujeste alaturi de preotul Constantin Coman, la Biserica Sfintii Voievozi, din zona Grivitei din Bucuresti, are o aplecare aparte spre cultura si arta. "Nu ascultam muzica hard rock, ci apreciem tot ce inseamna rockul ca si cautare, ca mesaj de libertate - nu de libertinaj", spune parintele Daniel Vraciu, care are blog si pe platforma adevarul.ro.

Creatorii de arta au acces de o maniera aparte la harul Celui ce este Creatorul prin excelenta, spune parintele Daniel Vraciu, de la Biserica "Sfintii Voievozi", din Bucuresti. Dumnezeu cauta orice cale de a ajunge la inima noastra, si ei, artistii, sunt o cale prin care Dumnezeu ni Se comunica. E adevarat ca aceasta nu este o cale directa si nici absoluta de cunoastere a lui Dumnezeu, insa, e o cale pe care mergand avem sansa descoperirii caii depline a cunoasterii lui Dumnezeu: Biserica, Trupul tainic al lui Hristos, in care suntem chemati sa ne incorporam liber si responsabil si intru bucurie sfanta", a explicat parintele Daniel Vraciu.

Parintele Daniel Vraciu, care scrie si poezii de o sensibilitate si expresivitate aparte, a notat, dupa tragedia de la Clubul Colectiv, urmatoarele randuri dedicate "celor ce pleaca":

Celor ce pleaca

de preotul Daniel Vraciu

"Daca Cerul a hotarat

sa plecati,

nu va fie teama

si nici dor

de lume, de noi,

de vreun copac sau nor.

Voi, care plecati

sa nu regretati nicicum

lumea noastra

si a voastra pana mai acum,

caci nu am stiut

sa va pastram.

Plecati, voi, martiri,

victime si judecatori

sa nu vedeti

cand lumea va va pune

sa va semnati moartea

ca autori.

Eliberati-va

de lumea ce v-a descoperit

ca existati,

ca nu sunteti niste lichele,

niste pletosi fara capatai,

ca nu va inchinati intunericului,

ca nu s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro