Poate fi Catalonia un exemplu de secesiune pentru Tinutul Secuiesc? Cum raspunde liderul UDMR Attila Korodi

Poate fi Catalonia un exemplu de secesiune pentru Tinutul Secuiesc? Cum raspunde liderul UDMR Attila Korodi

Ceea ce se intampla in Catalonia, va spun sincer, pe noi ne afecteaza intr-un mod profund negativ, pentru ca a cere dreptul unei minoritati etnice de a-si conserva identitatea intr-o tara si a crea o noua tara e o diferenta de 180 de grade.

acum 77 luni (3 Oct 2017)

Adevarul: Dupa referendumul din Catalonia, au aparut si la noi scenarii legate de Tinutul Secuiesc.

Attila Korodi: E o mare prostie. Ceea ce se intampla in Catalonia, va spun sincer, pe noi ne afecteaza intr-un mod profund negativ, pentru ca a cere dreptul unei minoritati etnice de a-si conserva identitatea intr-o tara si a crea o noua tara e o diferenta de 180 de grade. Ceea ce cred catalanii despre viitorul lor este in totala contradictie cu ceea ce credem noi despre viitorul nostru in Romania. Noi suntem membri in Federatia Europeana a Minoritatilor Etnice, unde tocmai catalanii nu sunt membri, pentru ca ei nu se considera minoritate etnica.

Korodi: Din cauza aceasta, ce a putut sa faca situatia din Catalonia, intr-o viziunea egoista a mea, e ca ne afecteaza negativ, pentru ca ne otraveste dezbaterile. Iar drumul de la autonomie la independeta, pentru unii, nu e foarte lung. Cand vorbesti de autonomie, vorbesti de isntrumente politico-administrative pentru o anumita regiune in cadrul unei tari. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro