Poate da Iohannis lovitura de stat? | OPINIE

Prin refuzul nominalizarii lui Sevil Shhaideh in functia de premier, Klaus Iohannis starneste prima criza politica a ultimilor ani. Sa lase binemeritata vacanta de la Miami pentru largi consultari cu partidele parlamentare, singurul drept constitutional, sau ramane la ceas de seara la vila sa cu sefii acelorasi servicii care l-au facut disparut pe Sebastian Ghita? In cazul in care il are, poate fi acuzat de catre majoritatea politica de servirea unor interese straine statului roman. Cu politica de budoar si cu santaje securistice poti trece iarna, dar primavara e anotimpul iesirii sindicatelor in strada, cand nici mama Unchiului Sam nu-l va mai putea salva pe Klaus Iohannis.

acum 39 luni (28 Dec 2016)

Prin refuzul nominalizarii lui Sevil Shhaideh in functia de premier, Klaus Iohannis starneste prima criza politica a ultimilor ani.

Demersul sefului statului nu este insotit de o justificare a gestului. L-a sfatuit pe Liviu Dragnea sa revina cu alta propunere. Dar ce se intampla daca seful celui mai important partid parlamentar apare cu aceeasi nominalizare? In Constitutie nu e prevazut acest aspect. Serviciile dau lovitura de stat mai ales in aceste perioade.

Amanarea de vineri a prevestit furtuna de ieri. Sevil Shhaideh prezenta un risc de vulnerabilitate a statului? Daca sotul e problema, presedintele nu poate sa iasa in public si "sa dea din casa". Nicio prevedere constitutionala nu da dreptul serviciilor secrete sa se amestece in formarea unui guvern. Klaus Iohannis centreaza si tot el e prins in offside? Inca nu ne-a demonstrat ca e un presedinte jucator. Sa lase binemeritata vacanta de la Miami pentru largi consultari cu partidele parlamentare, singurul drept constitutional, sau ramane la ceas de seara la vila sa cu sefii acelorasi servicii care l-au facut disparut pe Sebastian Ghita? Nu mai merge cu jumatati de masura. Liviu Dragnea e singurul presedinte de partid care a invatat sa mute ca la sah. Pe cine sa se bazeze Iohannis? Pe o opozitie destructurata, in care Traian Basescu e portavoce? Dar ce legitimitate parlamentara are Dacian Ciolos sa treaca bugetul de stat prin Parlament? Orice specialist in marketing politic poate spune ca PSD e pe val. O astfel de actiune ar da vant in pupa corabiei lui Liviu Dragnea. Ca orice montaniard, are simt de conservare, dar in acelasi timp tocurile doamnei nu sunt adaptate acestui joc. Trump nu e inca in pozitia oficiala. Nu are decat o singura solutie: serviciile secrete.

Revenind la Sevil Shhaideh, apropiatii o recomanda ca pe o specialista in domeniul programelor europene si o femeie foarte hotarata. Nimeni nu pune in discutie competenta sa manageriala. Si atunci, unde e hiba? Pai daca sotu... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro