PNTCD 2016: o misiune istorica!

Este, de asemenea, rezultatul cresterii Partidului Taranesc din Vechiul Regat, nascut din conceptia inaintata a lui Constantin Dobrescu-Arges si Ion Mihalache, din sacrificiul taranilor in rascoalele de la finele secolului XIX si inceputul secolului XX, din jertfele lor de sange in Primul Razboi Mondial. Pornind de la istoria de peste 160 de ani a acestui partid-martir, vazand degringolada in care se afla azi clasa politica romaneasca, amenintarile interne si externe la adresa valorilor crestine si nationale, credem cu tarie ca PNTCD are iarasi un rol important pe scena politica. Le cerem iertare alegatorilor nostri, oamenilor de buna credinta din Romania, pentru dezamagirea produsa in timpul guvernarii 1996-2000 si in timpul ultimilor 15 ani de framantari si lupte intestine, si le cerem staruitor sa ni se alature in aceasta atat de grabnica si necesara regandire si rezidire a PNTCD.

acum 53 luni (26 Apr 2016)

Intemeierea partidului nostru a avut loc pe Campia Libertatii din Blaj, in data de 5 mai 1848, prin constituirea Comitetului National Roman (CNR) al Partidului National Roman din Transilvania. CNR s-a intrunit in 1849, 1850, 1860 si 1861, a avut actiuni importante in 1866, pregatindu-se relansarea din 1869: organizarea a doua partide regionale. Conferinta Nationala a Romanilor din Banat a avut loc la Timisoara, pe 7 februarie 1869, cand s-a infiintat Partidul National al Romanilor din Banat si Ungaria.

Unificarea intr-un singur partid s-a realizat in anii 1880-1881, iar la Sibiu, pe 12-14 mai 1881, se produce Unificarea oficiala, sub numele de Partidul National al Romanilor din Ungaria si Transilvania, presedinte Nicolae Popea.

Partidul Taranesc din Vechiul Regat are o istorie stralucita

Constantin Dobrescu-Arges convoaca, pe 4 octombrie 1895, primul Congres al Taranilor la Bucuresti, care pune bazele Organizatiei Politice "Partida Taraneasca".

In secolul XX, personalitatile cele mai reprezentative au fost Iuliu Maniu si Ion Mihalache, iar dupa Revolutia din decembrie 1989: Corneliu Coposu, Ion Diaconescu, Ion Ratiu, Ioan Alexandru, Matei Boila si altii.

Asadar, PNTCD nu a aparut din golul Revolutiei din decembrie 1989 si nici din sfaramaturile partidului comunist. PNTCD este rezultatul unei indelungate evolutii a Partidului National Roman din Transilvania, nascut pe Campia Blajului, la 1848, in urma luptei corifeilor ardeleni pentru eliberarea Transilvaniei si realizarea unitatii nationale a romanilor, de la Barnutiu la Avram Iancu, Baritiu, Saguna, Ratiu si Maniu. Este, de asemenea, rezultatul cresterii Partidului Taranesc din Vechiul Regat, nascut din conceptia inaintata a lui Constantin Dobrescu-Arges si Ion Mihalache, din sacrificiul taranilor in rascoalele de la finele secolului XIX si inceputul secolului XX, din jertfele lor de sange in Primul Razboi Mondial. S-au alaturat si Partidul Conservator Democrat (al lui ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro