PNL vrea sa atace in instanta HG privind alegerile locale

Avem 500 de primari care se incadrează la acest capitol, şi anume "copiii lui Dragnea", cei care au migrat politic, vorbim de 4.600 de consilieri locali şi 184 de consilieri judeţeni care, in loc să-şi piardă mandatul, aşa cum Curtea Constituţională o cere, aşa cum PNL a cerut, aşa cum societatea din Romania a cerut-o, danşii stau să organizeze de pe funcţii alegerile", a precizat Gorghiu.

acum 59 luni (11 Feb 2016)

"Ieri, Guvernul a publicat legislaţia secundară pentru alegeri - 5 iunie va fi data alegerilor, conform ultimei hotărari a Guvernului Cioloş - motiv pentru care, văzand acest calendar anunţat, vă informăm că săptămana viitoare, după ce vom avea Biroul Politic Naţional, vom iniţia demersurile pentru atacarea acestei hotărari in instanţa de contencios administrativ, astfel incat să putem invoca excepţia neconstituţionalităţii prevederilor alegerii primarilor intr-un singur tur. In condiţiile in care legislaţia va permite şi un al doilea tur de scrutin, vom depăşi 70% de primari noi in funcţie, motiv pentru care trebuie să ne hotăram noi ce vrem. Dar trebuie să ne hotăram noi, o majoritate, degeaba vrea societatea romanească, degeaba vrea PNL schimbarea şi innoirea clasei politice şi aducerea in prim-plan a unor categorii de oameni care pană acum au fost ţinuţi la poarta politicii, dacă PSD, ALDE, UNPR, şi cei care mai poartă in suflet stigmatul PSD işi doresc in continuare să rămană primari nelegitimaţi politic", a afirmat Gorghiu.

De asemenea, aceasta a adăugat că PNL va face demersuri şi in Senat pentru introducerea Ordonanţei 55 pe ordinea de zi, astfel incat 'in ultimul ceas, cei care şi-au schimbat partidul politic să-şi piardă mandatul', să nu mai poată organiza alegeri.

"Aceşti oameni au fost mituiţi de Dragnea in 2014 să plece de la partidele lor pentru a se alătura campaniei lui Victor Ponta, lucru care este expus ca neconstituţional intr-o decizie a curţii constituţionale. Avem 500 de primari care se incadrează la acest capitol, şi anume "copiii lui Dragnea", cei care au migrat politic, vorbim de 4.600 de consilieri locali şi 184 de consilieri judeţeni care, in loc să-şi piardă mandatul, aşa cum Curtea Constituţională o cere, aşa cum PNL a cerut, aşa cum societatea din Romania a cerut-o, danşii stau să organizeze de pe funcţii alegerile", a precizat Gorg... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro