PNL stabileste astazi sanctiunile pentru penalii din partid

PNL stabileste astazi sanctiunile pentru penalii din partid

Nu s-a inregistrat niciun vot impotriva rezolutiei care cuprinde modificarile la statutul partidului, in sensul in care membrii PNL cu probleme penale vor fi sanctionati in functie de fazele procesuale. In cazul condamnarii in prima instanta, membrii PNL vor fi suspendati de drept si din calitatea de membru, urmand ca in cazul in care sunt condamnati definitiv sa-si piarda, de drept, calitatea de membru.

acum 90 luni (16 Mar 2015)

Nu s-a inregistrat niciun vot impotriva rezolutiei care cuprinde modificarile la statutul partidului, in sensul in care membrii PNL cu probleme penale vor fi sanctionati in functie de fazele procesuale.

Potrivit proiectului adoptat astazi in BPN, odata cu trimiterea in judecata membrii PNL vor fi suspendati din functiile politice de conducere pe care le detin. In cazul condamnarii in prima instanta, membrii PNL vor fi suspendati de drept si din calitatea de membru, urmand ca in cazul in care sunt condamnati definitiv sa-si piarda, de drept, calitatea de membru. De asemenea, in cazul in care se dispune arest preventiv impotriva unui membru al PNL, acesta va fi suspendat si din functia de conducere politica si din calitatea de membru, pana la incetarea masurii preventive. Daca o persoana este supusa unei masuri de preventie, este arestata preventiv sau la domiciliu, persoana respectiva este suspendata din calitatea de membru. Daca o persoana este trimisa in judecata, condamnata in prima instanta, fie isi va pierde functia politica, fie este suspendata calitatea de membru.

Biroul Permanent National al PNL a mai decis, luni, ca fiecare organizatie judeteana a partidului sa cotizeze, lunar, cu 9.000 de lei, la centru, pentru "sustinerea eforturilor si functionarii partidului", a anuntat co-presedintele PNL Vasile Blaga.

"Am stabilit prin vot unanim, am impresia ca a fost o singura abtinere, ca organizatiile judetene ale PNL vor contribui, financiar, pentru sustinerea eforturilor si functionarii partidului, lunar, cu 9.000 de lei", a spus Blaga, la finalul sedintei BPN.

Blaga a mai declarat ca cercetarile pe luna martie arata ca partidul este aproape de 50%, spre deosebire de alianta aflata la guvernare, care este in jur de 30%.

Tot astazi, liberalii vor prezenta proiectul votului prin corespondenta initiat de PNL, dupa ce a avut loc o consultare cu as... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro