PNL si USR se urca in barca lui Ciolos. Cum se reseteaza lupta politica dupa anuntul lui Ciolos

PNL si USR sunt de acord sa sustina platforma online lansata de premierul Dacian Ciolos, prin care se profileaza ca potential contracandidat la propunerea PSD pentru ocuparea postului de premier. "Sansele PNL si ale USR cresc" Analistii politici cred ca intrarea lui Dacian Ciolos in jocul electoral avantajeaza, pe de-o parte, cele doua partide care il sustin, respectiv PNL si USR, care nu aveau o varianta mai buna de premier decat Dacian Ciolos, si incurca, pe de alta pate, PSD. 38.000 de semnaturi, in 24 de ore Aproximativ 38.000 de persoane au semnat petitia de sustinere a platformei "Romania la 100 de ani" in doar 24 de ore de la lansarea acesteia de catre premierul Dacian Ciolos.

acum 39 luni (18 Oct 2016)

PNL si USR sunt de acord sa sustina platforma online lansata de premierul Dacian Ciolos, prin care se profileaza ca potential contracandidat la propunerea PSD pentru ocuparea postului de premier. Este firesc ca PNL sa adere la o viziune compatibila cu principiile si conduita sa de pana acum. prioritatile premierului au un grad mare de convergenta cu cele enuntate in programul PNL", a comentat presedintele PNL Alina Gorghiu.

Programul lui Ciolos, care cuprinde zece principii, mai multe proiecte nationale si masuri urgente care tin de guvernare, i-a convins si pe cei de la USR. "Este in spiritul a ceea ce a facut de la inceputul mandatului Dacian Ciolos si in spiritul a ceea ce vrea USR. Varianta sustinerii lui Dacian Ciolos in functia de premier este mai mult decat probabila, dar fara a face alianta cu PNL, care doreste, de asemenea, sa-l sustina. Vrem sa fim parte dintr-o majoritate care sustine un premier, dar nu vrem pozitii in Guvern, vom lasa premierului libertatea de a-si alege echipa. Daca premierul va considera insa ca un om de la noi este insa potrivit pentru o functie, noi nu il vom opri.

"Este dispus sa mearga mai departe"

PNL va organiza, pe 5 noiembrie, chiar un miting electoral de sustinere a premierului Dacian Ciolos. "Este foarte bun in masura in care PNL crede ca acest guvern reprezinta valori care sunt importante si pentru PNL", a aratat presedintele Klaus Iohannis, care a apreciat gestul lui Dacian Ciolos de a-si asuma un program politic. Este un document al domniei sale pe care l-a prezentat si sper sa fie o baza de discutie", a spus presedintele Klaus Iohannis.

Seful statului a mai spus ca nu exista o axa Iohannis-PNL-Ciolos, dar exista o delimitare a celor care isi doresc o clasa politica curata si cei care se impotrivesc Justitiei. "Nu cred ca exista o axa, dar in Romania sunt oameni si partide care vor sa eliminam coruptia si exista ceilalti care au un discurs anti-Justitiei, ca... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro